Hírek

2016.06.27. 11:14

Balesetnél bizonyítottak a hosszúperesztegi tűzoltók szombaton

Kisteherautóval ütközött egy személygépkocsi június 25-én délután a 8-as számú főúton, Szemenye közelében. A vasvári önkormányzati és hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók vonultak a balesethez.

Hétvégén ismét bebizonyították a hosszúperesztegi tűzoltók, hogy joggal érdemelték ki az önálló beavatkozás lehetőségét, hiszen szakmai ismereteik, felkészültségük és tapasztalatuk elengedhetetlen volt a súlyos baleset felszámolásához.

Az ütközés következtében a kisteherautó és a személyautó is árokba hajtott, a személykocsi egyik utasa pedig beszorult a járműbe. A vasvári és hosszúperesztegi tűzoltók percek alatt, csaknem egyszerre értek ki a helyszínre. Áramtalanították a kocsikat, majd miután látták, hogy a sérült kiszabadítására kézi erővel tett kísérlet nem vezet eredményre, feszítővágó berendezés segítségével vágták ki az utast a roncsból, és átadták a mentőszolgálat szakembereinek. A balesetben összesen ketten sérültek meg, mindkettejüket súlyos sérüléseket szállították kórházba a mentők.

A hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók körültekintően dolgoztak és hatékonyan működtek együtt a Vasvárról érkező egységgel csakúgy, mint a mentőszolgálat és a rendőrség szakembereivel. Ezt, vagyis a gördülékeny közös munkát, amelyen akár életek is múlhatnak, az egyesület kiemelkedően fontosnak tartja, így folyamatos gyakorlatokkal készítik fel a tagokat a hasonló esetek szakszerű kezelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!