Hírek

2016.11.16. 08:04

Balhéztak a focimeccsen - Öt férfi ellen emeltek vádat

Sárvár – Pénzbüntetést javasol a Sárvári Járási Ügyészség és azt is, hogy az öt férfit tiltsák el a focimeccsek látogatásától.

Bakos Ágnes

Még a tavasszal kellett miattuk megszakítani egy focimeccset. A vendég győri csapat szurkolói vittek különböző pirotechnikai eszközöket, füstgránátot, fáklyát, görögtüzet, petárdát a Sárvár – ETO NBIII-as focimeccsre áprilisban.

Használták is az eszközöket és máshogy is megzavarták a meccset: egyikük átugrotta a szurkolókat a pályától elválasztó kerítést, és jogosulatlanul belépett a pályára. Egy másik a vendégcsapat öltözőjébe is bejutott. A rendbontások miatt több mint háromnegyed órára meg kellett szakítani a meccset.

Az esetről korábban a rendőrség új tájékoztatott, hogy óriási volt a tömeg a focimeccsen: a vártnál tizenötször több vendégszurkoló érkezett az április 9-i mérkőzésre. A Sárvári Járási Ügyészség az öt férfit társtettesként, csoportosan elkövetett rendbontás bűntettével vádolja – tájékoztatott a Vas Megyei Főügyészség, dr. Simon József főügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

Pénzbüntetést javasol az ügyészség és azt is, hogy tiltsa el őket a focimeccsekre járástól a Sárvári Járásbíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!