Hírek

2016.09.28. 18:41

Baloldaliak, és nemmel szavaznak - Szili Katalin pártja a részvételre buzdít a vasárnapi népszavazáson

Szombathely - Baloldaliak, ellenzékiek, de mégis a kormánnyal azonos álláspontot képviselnek a KTI tagjai.

Cseszkó Tamás

Míg a magyar baloldal parlamenti pártjai, mint az MSZP, az Együtt, a PM és a DK is a vasárnapi népszavazás bojkottjára szólítják fel híveiket, vannak, akik a részvétel mellett kampányolnak. A Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Párt arra kéri szimpatizánsait, hogy vegyenek részt a referendumon, és szavazzanak igennel, addig a Szili Katalin-féle Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) a nemre biztatja a választókat. Böndicz Tibor, a párt szombathelyi vezetője, országos alelnöke lapunknak kiemelte, bár számos kérdésben nem értenek egyet a kormánnyal, a mostani népszavazás túlmutat a pártpolitikán.


- Fontos kiemelni, hogy itt valóban Magyarország jövője forog kockán. Baloldali pártként szilárd meggyőződésünk, hogy élni kell a demokratikus jogainkkal. Ilyen a népszavazás is, ezért tartjuk fontosnak, hogy hallassuk a hangunkat vasárnap. Szili Katalin elnök-asszony szakterülete a határon túli magyarság kérdése, a szombathelyi csoportból is többen részt veszünk a programban. Ismerve a kialakult helyzetet, nyugodt lelkiismerettel buzdítjuk arra a polgárokat, hogy szavazzanak nemmel a vasárnapi népszavazáson. Hangsúlyozom, több területen van vitánk a kormánnyal, ám ezen kérdésben határozottan egyetértünk, ahogyan láthatóan az emberek többsége is egyértelműen látja, világos felhatalmazást kell adni az ország vezetésének arra, hogy a jövőben is biztonságos ország maradjon hazánk - húzta alá az alelnök.

Böndicz Tibor arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban sokan csatlakoztak a helyi tagsághoz. 

- Budapest mellett Vas megyében vagyunk a legerősebbek, két alelnököt adtunk az országos szervezetnek. A következő időszakban rendszeresen ismertetik programjukat, és már zajlik a felkészülés az országgyűlési és az önkormányzati választásokra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!