Hírek

2017.05.22. 17:40

Gyógynövényekről és gombákról is szólt az olaszfai egészségnap

OLASZFA - Népszerű májusi program a helyiek és az elszármazottak körében a Kneipp-túra, például a környékbeli gyógynövények felfedezése miatt.

Pogács Mónika

- Kicsi településként fejlődünk. Ezt meg kell mutatnunk a falunak és a kívülállóknak is - mondta a már hagyományos májusi Kneipp-túra apropóján Fekete Róbert. Az alpolgármester szerint a falu számára kitörési pont lehet a Kneipp-program és rendezvényei. A kis falu "nagyban gondolkodik": a mostani Kneipp-ünnepen mutatták be azt a turisztikai érmét, amelynek kiadásával Olaszfa a Hegyhátról elsőként csatlakozott egy nemzetközi idegenforgalmi hálózathoz.

Fülöp Zoltán biokertész kalauzolta a túrázókat Fotó: Pogács Mónika

Aki a szervezett programokon túl máskor is kipróbálná az itt kínált lehetőségeket, az a gyógynövénykertet a nap minden szakában meglátogathatja. Negyvenféle gyógynövényt talál itt, valamint száraz taposót és egy térbeli labirintust. A hétvégén tartott egészségnapon Magyarország egyik legjobb gombaszakértője, Kalauz Katalin tartott interaktív előadást az ehető és a mérgező gombákról, a gombák konyhai felhasználásáról. - Megtudhattuk, hogy a gombapörköltön túl is van élet - jegyezte meg mosolyogva a szervező. A nap másik felében Fülöp Zoltán okleveles biokertésszel barangolta be a csaknem harminc érdeklődő az olaszfai határt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!