Hírek

2016.02.13. 15:26

Bedi Ákos a vasi polgárőrök új elnöke - Az eltűnt milliókról nincs hír

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség szombati rendkívüli, tisztújító küldöttgyűlésén Bedi Ákost választották meg elnöknek.

Budai Dávid

Nem csak új elnököt kellett azonban választani: mivel a teljes vezetőség lemondott, a vasi polgárőröknek új tisztségviselőkre is szavazniuk kellett. A választás a tervezethez képest kissé elhúzódott, mivel az első fordulóban a három elnökjelölt közül két jelöltre ugyanannyi szavazat érkezett, és a holtverseny miatt a szavazást meg kellett ismételni. A második fordulóban azonban már 33 szavazattal magabiztosan nyert Bedi Ákos.

Az újonnan megválasztott elnök csupán egy éve elnökségi tag, viszont 21 éve – az alapítás óta – vezeti az ivánci egyesületet. A polgárőröknek a tisztújításon kívül módosítaniuk kellett az alapszabályt, méghozzá a polgári törvénykönyv által előírt módon. Ahogyan a frissen megválasztott elnök fogalmazott, Ptk-kompatibilissé tették az alapszabályt.

Bedi Ákos elmondta: a jövőben a legfontosabb feladatuk az lesz, hogy az egyesületek pénzügyi, gazdasági helyzetét stabilizálják. Ezen kívül szeretnének új szakmai képzési formákat bevezetni, és ügyfélcentrikusabb, kifelé jól kommunikáló polgárőrséget szeretnének a jövőben. Ehhez az kell, hogy a megválasztott 12 elnökségi tagból felépüljön az elnökség. Nagyon sok feladat áll tehát az új vezetés előtt, lesznek dolgok, amelyeket egy-két nap alatt megoldanak, de olyan is, amihez hónapokra lesz szükség - fogalmazott az elnök.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség gazdálkodásával összefüggésben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Megírtuk azt is, hogy a vasi polgárőr szövetség korábbi elnöke, Krug Gusztáv január 5-én lemondott elnöki tisztségéről, és kilépett a polgárőrségből - lemondásának feltehetően köze volt a vasi szövetségnél feltárt, több millió forintos hiányhoz. A küldöttgyűlés után érdeklődtünk volna az ügy fejleményeiről, de hiába, az új elnök a folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!