Hírek

2016.01.15. 19:18

Belenőtt a lánc a kutya húsába - Állatkínzás Meggyeskovácsiban

Meggyeskovácsi – Több mint egy hónapja hagyták magára Dívát, egy lakatlan házhoz kikötve, a nyakába nőtt lánca lakattal volt összefogva. Enni sem kapott. Már Szombathelyen van, az állatvédőknél.

Bakos Ágnes

Rettenetesen sovány, láncra vert kutyát talált a jegyző, amikor a meggyeskovácsi házhoz ment, a Fekete István Állatvédő Egyesület kérésére – számol be az egyesület facebook oldala.

– Pont most találkozunk ilyen esettel, amikor a kutyák láncon tartása egyébként is mindennapos téma – mondta Csillányné Horváth Krisztina, az egyesület elnöke. Persze itt nem a lánc ténye volt a legnagyobb probléma: a kutyának nyakörve sem volt, egy lakattal összefogott lánccal volt kikötve, a képeken is jól látszik, hogy belenőtt már a fém a kutya húsába. A kutyaház egy tákolmány, ami nem védte meg az időjárástól – magyarán hetek óta ázott és fázott az eb.

Fotók: Fekete István Állatvédő Egyesület

Dívának hívják, a történetét is ismerik már az állatvédők. Elköltözött a „gazdája”, a szomszédra bízta a kutyát. A szomszéd viszont addig etette, amíg el nem fogyott az ott hagyott kutyatáp. Utána már nem foglalkozott vele.

Csollányné Horváth Krisztina kiemelte a hatóságok munkáját: – Példaértékű volt, ahogy a jegyző kezelte a helyzetet, az ikervári rendőröknek is nagyon köszönjük a közreműködést – emelte ki az elnök.

A hatósági állatorvos is a helyszínen járt: megállapította, hogy állatkínzás történt. Ez egyrészt azt jelenti, hogy az állatvédők magukkal vihették a kutyát, másrészt azt, hogy dr. Lendvai Róbert jegyző és az egyesület is feljelentést tett a sárvári rendőrségen.

Díva gyógyul: megszabadul a bolháitól, a sebeitől és ivartalanítás is vár rá. Megpróbáltatásai után nem lenne meglepő, ha agresszív vagy félénk lenne, de nem.

– Imádja az embereket, ez biztos. Hogy más kutyákkal hogyan jön ki, az majd kiderül. Az első nap morgott a többi kutyára, de másnap már nem – mondta a Fekete István Állatvédő Egyesület elnöke.

Már vidám fotókat is közzétettek Díváról: imád labdázni, élvezi a szabadságot. Egyelőre ideiglenes befogadóhoz kerülhet a megkínzott kutya.

– Amíg nem zárul a hatósági eljárás, addig nem lehet új, végleges gazdija – mondta Csollányné Horváth Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!