Hírek

2014.09.29. 15:48

Bennfentes - Szelíd teremtés premierje

A Szelíd teremtés premierjén járt a hétvégén a Bennfentes stábja. Az aulában terített asztalon sorakoztak a pezsgős poharak, halkan zsibongtak a vendégek, néha felnevetett valaki egy baráti társaságban.

Kovács Ágnes

 

ÉTLAP - Megszólítottuk Kovács Ferencet, a Vas Megyei Közgyűlés elnökét, aki feleségével, Katalin asszonnyal érkezett a premierre. Az elnök úr elkötelezett rajongója a társulatnak. Úgy véli, minden évad jó aránnyal kínál komoly drámát és szórakoztató zenés darabot. Olyan tehát, mint egy igényes étlap, tessék választani!

BEMUTATÓ A Dosztojevszkij-szöveg nem könnyű olvasmány. Mégis megéri újra levenni a polcról előadás előtt. A várakozás perceiben erről is mesélt dr. Nagy Éva háziorvos, aki a kezdetektől bérlettel jár színházba. Gyakran olvas kritikákat és ismertetőt is egy-egy darabról.

NÉZŐMŰVÉSZET Harsány nevetés kísérte azokat a történeteket, amelyeket a színház művészei osztottak meg kedves barátaikkal. Fekete Linda és Korponay Zsófi korábbi előadásokra emlékezett az egykori Homo Ludens tagjával, Németh Mónikával. Mónit nagylánya, Oláh Zsóka kísérte el. A művésznők rendszeresen beülnek a próbákra. Linda régóta figyeli, hogyan születik az Én és a kisöcsém-előadás. A Szelíd teremtés viszont jobban megviseli a lelkét. Azt mondja, ő így végzi el a Nézőművészeti Főiskolát.

DIVATOS Bálint Éva színésznő tagadhatatlanul izgult pénteken este. Nem kérdeztem tőle, vajon jól gondolom-e, mégis úgy láttam, némi riadalom van a szemében. Nem ő állt színpadra ezen az estén. Férje, Szabó Tibor játszotta az előadás férfi főszerepét. Hogy oldjam a feszültséget, meg is említettem Évának, hogy előző nap a belvárosban integettünk a férjének, aki biciklivel hajtott épp a színház felé, és a kislányom - aki nagy rajongója A dzsungel könyvének - rám parancsolt: „Ott megy a Balu bicajon, lassíts! Integetek neki!” Ezen kicsit nevettünk mindnyájan. Éva fekete ruhájához vérvörös harisnyát húzott. Épp olyat, amilyet a Cudar világban viselt. Úgy látszik, néha inspiráló egy jó jelmez.

RENDEZŐ Ki ne emlékezne az édes kisfiúra A kis lordból? Cedric szerepében világos parókával játszott Grünwald Dávid olyan természetességgel, mintha Isten is a színpadra teremtette volna. Dávid azóta felnőtt, nyolcadikos a Reményik Sándor Általános Iskolában. Cedric szerepével díjat nyert, és mint ismert nem is az volt az első szerepe! Egy kiskamasz nem szereti, ha a jövőjéről faggatják, de ő bátran beszél terveiről: rendező szeretne lenni. Az előadásokra felkészülten jön, a premierre édesapjával Grünwald Zsolttal érkezett.

FELOLVASÓSZÍNHÁZ Nietzsche és Munkácsy a főszereplője annak az előadásnak, amelyet október 21-én láthatnak a színházban. Szilárdi Béla: Ecset és kalapács címmel álmodta színpadra a filozófus és a festő történetét. A sztori szerint egy kórteremben hozza össze a két zsenit a sors. Erről is mesélt a szerző, aki feleségével, Judittal érkezett az estre.

SZERELMESEN Amióta az egyik közösségi oldalon posztolták szerelmes fotójukat, mindenki tudni akarta az igazságot. Igen, Hölgyeim és Uraim: Horváth Ákos, a Weöres Sándor Színház művésze és Liptai Claudia színész-műsorvezető egy pár. A pénteki premierre minden feltűnés nélkül érkeztek kéz a kézben, csendesen. Claudia szívesen szerepelt rovatunkban, de azt azért elmondta, ezen az estén nem ők a főszereplők, hanem az előadás művészei.

KULISSZA A Weöres Sándor Színház művészeit jól ismerjük. De: Vajon tudjuk-e, kik dolgoznak a kulisszák mögött? A teátrum új kezdeményezése, hogy egy kiállításba szervezve megmutatja azokat is, akik nélkül egy előadás sem működne. A Bennfentes is ellesett egy ilyen pillanatot. Az aulában Gombás Mónika, a színház sajtókapcsolataiért felelős munkatársa éppen barátnőjét, Dezse Krisztinát fogadja a ruhatár előtt. (Fotók: Zergi Borbála)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!