Hírek

2015.04.11. 15:16

Beregszászi gyermekek kapják a szombathelyi jótékonysági est bevételét

Szombathely - Kívánok mindenkinek szép és lélekpallérozó estét - mondta dr. Asbóth Mária telt ház előtt az MMIK-ban, a Magyar Máltai Szeretszolgálat Szombathelyi Csoportja által szervezett jótékonysági esten. A bevételt a beregszászi gyermekek javára ajánlották fel.

A Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ nagyterme csordultig telt pénteken, még a lépcsőkön is alig lehetett szabad ülőhelyet találni a máltaiak által szervezett jótékonysági esten. A rendezvény komoly összefogásnak köszönhetően valósulhatott meg, az önkormányzat Koczka Tibor kultúráért is felelős alpolgármester jóvoltából díjmentesen biztosította a helyszínt, és sok-sok önkéntes diák segített a szervezési feladatokban is. - - Kívánok és kínálok mindenkinek szép, és léleknemesítő estet - köszöntötte a megjelenteket dr. Asbóth Mária, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportvezetője. Beszédében kiemelte: öröm látni, hogy a mai rohanó világban egy estére ilyen sokan "lefékezték önmagukat", hogy kifejezzék a szolidaritást, a testvéri szeretetet a kárpátaljai emberek iránt.

Fotók: a szerző

- Köszönet mindenkinek, aki segített, volt, aki étellel-itallal, volt, aki meghívóval, virággal, volt aki jó szóval járult hozzá az est sikeréhez- fogalmazott dr. Asbóth Mária. A vezető felhívta a figyelmet, hogy most nagyon nehéz körülmények között élnek Kárpátalján, éppen ezért az est célja a lélek pallérozásán túl a segítés.

- Remélem, hogy aki ad, egyúttal kapni is fog, és tele szívvel távozik - hangzott el. Az est konferansziéja sokadik alkalommal Prikazovics Ferenc, aki mellé immáron csatlakozott Julcsi lánya is. Ők ismertették az est mottóját Teréz anyát idézve: Ha fájlalod, hogy nem tudsz segíteni az egész világ szenvedésén, segíts egyetlen emberen! Makuk János, a Beregszászi Járás Máltai Szeretetszolgálatának csoportvezetője szintén részt vett a rendezvényen. Mint mondta, megható érezni a szeretetet, hiszen az utóbbi időben sok drámai esemény történt a vidékükön. - Eltelt húsz év, és mindenki azt hitte, hogy jobb lesz. Sok mindent történt, de folyamatosan érezhettük az összefogást, és magyarországi testvéreink támogatását. Megható számunkra, hogy figyelnek ránk, nemcsak az anyaországból, hanem a többi elszakított részről is -mondta meghatódva a vezető. - Reméljük, hogy a háború, aminek mindannyian érezzük a következményeit, hamarosan befejeződik - hangzott el. Az est során beregszászi fiatalok, valamint szombathelyi előadóművészeti csoportok adtak színvonalas, feledhetetlen műsort, zenével, tánccal, irodalmi művekkel tették feledhetetlenné az estét. A jótékonysági est bevételét beregszászi gyerekeknek juttatja el a szeretetszolgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!