Hírek

2014.09.30. 09:41

Bérgyilkosság: visszakozott a boncmester, a vádlottak nem ismerték el, hogy bűnösök

Szombathely - Emberölés előkészülete és más bűncselekmények miatt tárgyalta a Szombathelyi Törvényszék egy ismert veszprémi ügyvéd, H. T. és két társa, M. B. és Sz. A. perét. A vádlottak azt mondták, nem bűnösök.

Simon Erzsébet

A dr. Varga Roland vezette tanács először a vádlottakat hallgatta meg, akik a korábbi nyomozati vallomásaikat fenntartották, a bűnösségüket nem ismerték el. A Veszprém Megyei Főügyészség vádja -  az ügy elfogultság miatt került a Szombathelyi Törvényszékre  - szerint az ügyvéd - aki 2002 és 2006 között képviselőként vett részt a veszprémi önkormányzat munkájában - volt a bűncselekmény értelmi szerzője.

Elszámolási vitába keveredett egy ismert szekszárdi nagyvállalkozóval, mert őt tartotta felelősnek bizonyos befektetései elvesztéséért. Kigondolta, hogy megöleti a férfit, aki ügyfele és üzlettársa is volt egyben, és így megszerzi annak vagyonát. A terveibe bevonta Sz. A.-t is, és együtt felfogadták a bérgyilkosságra M. B.-t. A bűntett végrehajtására egy balatonfűzfői ingatlant szemeltek ki, amelynek egy boncmester a tulajdonosa.

Az ő feladata lett volna az épületbe csalni a vállalkozót, akit a bérgyilkos eltesz láb alól, a boncmester pedig feldarabolja és eltünteti. Ő azonban inkább úgy határozott, hogy értesíti a rendőrséget. A Terrorelhárítási Központ kommandósai így a helyszínen elfogták a vádlottakat, és megakadályozták a gyilkosságot. A boncmester ellen nem emelt vádat az ügyészség.

A bíróság a sértettet és tanúkat is meghallgatott a kétnapos tárgyaláson. Egy tanú nem jelent meg. A vádlottak védői további tanúk megidézésére, valamint a nyomozás során  a titkos adatszerzés eredményének közvetlen meghallgatására, illetve megtekintésére terjesztettek elő indítványt. Ezeknek a Szombathelyi Törvényszék helyt adott, így a tárgyalást elnapolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!