Hírek

2017.04.26. 18:29

Koszorúzás, kulturális műsor, elismerések adományozása a Berzsenyi-napon

Koszorúzással, kulturális műsorral, zászlóátadással ünnepelték az ELTE Savaria Egyetemi Központban a Berzsenyi-napot. Elismeréseket is átadtak.

Tóth Kata

Koszorúkat helyeztek el szerda délelőtt az A épület aulájában lévő Berzsenyi Dániel-emléktáblánál, majd ünnepség kezdődött a díszteremben az 1998 óta hagyományosan megtartott Berzsenyi-emléknapon. A költő A Magyarokhoz és A felkölt nemességhez című versei és Kodály-művek is elhangzottak azon a kulturális műsoron, amelyet dr. Németh Istvánnak, az ELTE koordinációs rektorhelyettesének ünnepi köszöntője követett. - A Berzsenyi-nap a mi napunk, a Berzsenyi brand, ahogy az ELTE-é is, kiválóak - így kezdte összefoglalóját a rektorhelyettes az ELTE-SEK integráció óta már látható eredményekről. Majd büszkeségének hangot adva kijelentette, kezd beérni a munka gyümölcse, erre utal a leendő hallgatói létszám alakulása. Gyorsmérleggel készült a szerdai alkalomra, a pályázatokkal kapcsolatban mondott összegzést. Három már nyert: ezek összesen 902 millió forintot hoznak Szombathelyre a következő két évben. nemrég adtak be három pályázatot 1 milliárd 150 millió forint összértékben. Lassan jogosult státuszt kap egy csaknem 700 milliós terv, és májusban esedékes egy újabb 150 milliós a Bolyai iskola struktúrafejlesztésére. - Bővüljön a kollégáink és a hallgatók létszáma, dolgozzunk közösen, és az eredmények meglesznek - zárta szavait.

Szombathely a hagyományok szerint zászlót adományoz az ELTE SEK-nek. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere adta át a zászlót dr. Németh Istvánnak a köszöntő után.

- Zászlót átadni felelősség és öröm, a zászló irányt mutat, meghatároz egy célt: együtt, egymásért, az országért, a jövőért dolgozva felelősséggel tartozunk - kezdte ünnepi gondolatait dr. Puskás Tivadar. Köszönetet mondott azoknak, akik 2008-ban amellett döntöttek, hogy Szombathely egyetemi város legyen és azoknak is, akiknek szerepük volt néhány évvel ezelőtt a műszaki képzés elindításában. Idén februártól az ELTE-integrációval új perspektívát kapott az egyetemi város, ezt is megköszönte a jelenlévőknek és mindazoknak, akik ezért dolgoztak. A szombathelyi felsőoktatás ünnepének nevezte a Berzsenyi-napot. Törzsgárda-elismerések átadásával folytatódott a rendezvény.

A dr. Bariska Mihályról, az ELTE SEK jogelődje tanáráról, lektorátusának vezetőjéről elnevezett díjat idén Jakab Roxánának ítélték. A SEK nyelv- vagy nyelvészet szakos, kiváló tanulmányi eredményt elért hallgatóját ismerik el minden évben a díjjal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!