Hírek

2016.08.24. 11:30

Beszáll a tankönyvköltségbe a körmendi önkormányzat – A helyi középiskolásokat segítik

Körmend – A jövő héten indul a tanév, azzal pedig tankönyvtámogatási program kezdődik Körmenden. Az önkormányzat azokat támogatja, akik a helyi középiskolákat választották.

Bakos Ágnes

Körmendi lakcím és körmendi középiskola – ez a két feltétele az önkormányzati tankönyvtámogatásnak, amit útjára indít a város önkormányzata. A Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban és a Rázsó Imre Szakközépiskolában az elsős körmendi diákoknak alanyi jogon jár a tankönyvpénz: 12 ezer forint az önkormányzattól. A felsőbb években már ösztöndíjszerű a juttatás, mértéke a diák tanulmányi eredményétől függ.

– Az általános iskolásoknál a kormány fokozatosan kívánja bevezetni az ingyenes tankönyvellátást, az egyetemistáknál pedig kiváló, több mint tíz éve működő ösztöndíjrendszere van a városnak, amely a legtehetségesebb és a legrászorultabb hallgatóknak nyújt anyagi támogatást. Most pedig a középiskolás korosztályt támogatjuk – emelte ki Bebes István. A polgármester szerint kettős haszna van a juttatásnak. Egyrészt a családok, szülők anyagi segítése, másrészt igyekeznek ösztönözni a fiatalokat, hogy helyi iskolát válasszanak, ezen keresztül pedig csökkenhet a fiatalok elvándorlása.

A tankönyvtámogatási kérelemhez ki kell tölteni egy formanyomtatványt, amelyhez online és személyesen is hozzájuthatnak az érintettek. Tavaly ősszel hozott rendeletet a körmendi önkormányzat a középiskolások tankönyvtámogatásáról, idén januárban lépett hatályba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!