Hírek

2015.01.28. 18:27

Betör a tél Vas megyébe - Havazásra számíthatunk csütörtöktől

Szombathely – Nem örülhetünk sokáig a napsütésnek, ma ismét havazásra kell számítanunk. Hétvégére pedig jelentősen lehűl az idő, ez megviselheti a frontra érzékenyeket is.

Bajdó Bettina

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője, állomásvezető elmondta, hogy ma havazásra készülhetünk, az előrejelzés szerint néhány milliméter hullik mindössze, ám ez vegyes halmazállapotú is lehet. Hozzátette, a pénteki csapadék tűnik a legtöbbnek. Aznap lesz a legenyhébb időnk délutánig, majd onnantól hűlni kezd a hőmérséklet. Ekkor vegyes halmazállapotú csapadék valószínű a síkvidéki területeken. Majd késő délutántól havazásra számíthatunk, északi széllel. Keleten egyébként a legkisebb a havazás esélye a következő három napban, ott több fokkal magasabb lesz a hőmérséklet a magasban és a talajközeli légrétegben is, különösen pénteken.

Az észlelő elmondta még, hogy a ciklonok sokban befolyásolják az időjárásunkat. A Kárpát-medence fekvése és a ciklonok középpontjának legkisebb változásai is sokban befolyásolják területileg a csapadék halmazállapotát. Előjáróban annyit hozzáfűzött még, hogy jövő héten kedden és szerdán lesz még egy ciklon, emiatt akkor nagyobb az esélye a havazásnak.

Orvosmeteorológiai szempontból időjárási front jelenleg nincs felettünk, de csütörtök délutántól enyhébb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményében. A különösen érzékenyek gyenge melegfront jellegű hatással számolhatnak.   Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, levertség, továbbá álmatlanság is. Ingadozhat a vérnyomás, és csökkenhet a koncentráló képesség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!