Hírek

2009.06.15. 07:28

Betyársereg, HVIM, Jobbik: összefognak a nemzeti radikálisok

Szeged - Együttműködésben állapodott meg a Jobbik, a Magyar Gárda, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és több más nemzeti radikális mozgalom vasárnap Szegeden.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A nemzeti oldal hagyományosan sokszínű, s bár vannak véleménykülönbségek, az alapvető cél közös: erős Magyarországot és erős magyar nemzetet szeretnének a határon innen és túl - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a szervezetek vezetőinek többórás megbeszélése utáni sajtótájékoztatón.

 "A sokszínűséget meg kell őrizni a jövőben is, ez azonban nem szabad, hogy szétszabdaljon bennünket" - hangsúlyozta a politikus. A Jobbik elnöke kérdésre válaszolva kifejtette, már az idén sorra kerülő, előre hozott választásokra készülnek. 



Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke beszél a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy nemzeti radikális szervezetek együttműködési szerződést kötöttek. Az asztalnál Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője, Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnöke és Kiss Róbert, a Magyar Gárda főkapitánya Fotó: MT/Németh György

Toroczkai László, a HVIM tiszteletbeli elnöke elmondta, az egyeztetésen a Jobbik, a HVIM, a Magyar Gárda mellett részt vett a Betyársereg, a Magyar Rock Nemzeti Egylet, Budaházy György és több olyan szervezet is - például az Össznemzeti Szurkolói Szövetség, azaz a Fradi, az Újpest és a Diósgyőr szurkolóinak vezetői - , amelyek nem akartak a sajtó nyilvánossága elé lépni. A szervezetek között leginkább abban van nézeteltérés, hogy a jelenlegi helyzetet "az utcán vagy a parlamenten belül kell megoldani". 

A Betyársereget Tyirityán Zsolt a következőképpen definiálta: olyan önvédelmi mozgalom, amely a „szabad hadviselés, népi ellenállás" elvét követi. Nem hierarchikus szervezet, „hanem klánok laza szövetsége", tagjai eredményesek a küzdősportokban.

Közölte, több, az idei esztendőre vonatkozó konkrét feladatban megállapodtak, ezek közül azonban csak arról beszélt, hogy együttesen lépnek föl a fővárosi melegfelvonulás megakadályozásáért.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!