Hírek

2013.11.25. 10:07

Kiemelt arany minősítést kaptak a fúvósok

Csepreg – Kiemelt arany minősítést kapott Csepreg Város Fúvószenekara. Sokat készültek a megmérettetésre, az elismerés felülmúlta minden álmukat.

Bajdó Bettina

Csepreg Város Fúvószenekara 1930-ban alakult, azóta többszöri átalakulással folyamatosan működik. 1995-ben Csepreg várossá válásával a zenekar Csepreg Város Fúvószenekara nevet vette fel, 2008 májusa óta Iliás Attila karnagy vezeti az együttest, amely 2010-ben ünnepelte 30 éves jubileumát, egyúttal a csepregi fúvószenekari játék 80 éves évfordulóját is. Nemrég újabb nagy élményben volt részük a zenekar tagjainak, minősítő koncertet adtak november 9-én este a Petőfi Sándor Művelődési Ház színháztermében.

A repertoárban olyan művek is szerepeltek, mint Kodály Intermezzoja, von Suppé Könnyűlovasság nyitánya, J. Fucik Attila indulója, valamint Ted Huggens Új barokk szvitje. A koncerten vezényelt Iliás Attila karnagy. Közreműködtek Csepreg Város Csillagvirág, Kisvirág és Rózsaszirom Mazsorett Csoportjai. A művészeti vezető pedig Boros Evelin volt.

Csepreg Város Fúvószenekara 1930-ban alakult, azóta többszöri átalakulással folyamatosan működik (Fotó: Csepregi fúvósok)

 

Iliás Attila elmondta, hogy hosszú idő után döntöttek úgy, megmérettetik magukat koncertfúvós C kategóriában. Hozzátette, saját maguknak és a fúvószene kedvelőinek is be szerették volna bizonyítani, hogy az elmúlt időszakban befektetett munka meghozta a gyümölcsét. A minősítő koncertre az év eleje óta készültek, az est zenei kínálata több havi gyakorlás után állt össze.

A rajongóknak azt ígérték, hogy olyan koncertben lesz részük, amilyet tőlük eddig még nem hallottak, s be is váltották az ígéretüket. A Magyar Fúvószenei Szövetség kiemelt arany minősítéssel ismerte el a zenekar munkáját. Iliás Attila hangsúlyozta, hogy erre egyáltalán nem számítottak. annyit reméltek, hogy szép eredményt érhetnek el. Ez az elismerés felülmúlta minden álmukat.

A fúvósok ezután sem pihennek, ebben az évben még három koncertjük lesz. Legközelebb december 6-án, pénteken a csepregi Szent Miklós templomban lépnek adnak koncertet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!