Hírek

2015.09.03. 11:34

„Bicskén a vonatot feloszlatták” - Több mint egy órás késés a Szombathelyi IC-n hatósági ellenőrzés miatt

Hatalmas a késés a szombathelyi IC-n. A MÁV honlapján arra kéri az utasokat, hogy ne a Keleti pályaudvart használják.

Ölbei Lívia

Budapestről nem indulnak közvetlen vonatok Nyugat-Európába figyelmeztet a MÁV, a honlapján is, közleményük szerint a vasúttársaság a vasúti közlekedés biztonsága érdekében úgy döntött, hogy csütörtök reggel 8 órától további intézkedésig nem közlekedteti a Budapest-Keleti pályaudvarról Nyugat-Európába tartó közvetlen járatait. A nemzetközi jegyeket a menetrend szerinti belföldi járatokon elfogadják. Az Ausztriába tartó nemzetközi vonatok Hegyeshalomból indulnak és oda érkeznek. Az északi irányban, Szlovákián és Csehországon keresztül Nyugat-Európába tartó járatok Szobról indulnak és oda is érkeznek.

A vasúttársaság tájékoztatott arról is, hogy a Keleti pályaudvaron már minden bejáratot használhatnak az utasok. A sorban állás elkerülése érdekében azt javasolják, hogy az utasok a Déli pályaudvart és a Kelenföld állomást használják.

Korábban megírtuk, hogy elindult egy migránsokkal teli szerelvény a Keleti pályaudvarról. Utánanéztünk, az eredetileg München főpályaudvarára tartó vonat menetrend szerint 11.10 kor indult és 14.47-kor érkezett volna Szombathelyre, ehhez képest 13.00 órakor a vasúttársaság honlapján 13.53-as győri és 16.00 órás szombathelyi érkezést írnak. A pillanatnyi késés tehát hetvenhárom perc. Ugyanekkora a késése a szintén 16.00 órára várható Keletiből indult gyorsvonatnak is. A MÁV a késést hatósági ellenőrzéssel magyarázza.

Egyelőre kérdés, hogy a vonatról leszállítják-e a menekülteket, és ha igen, akkor hol?

A GySEV közleményt adott ki a helyzettel kapcsolatban. Ezek szerint „a kora délelőtti órákban a GYSEV Zrt. Sopron és Szombathely irányába közlekedő, menetrend szerint 10.10-kor induló Savaria/Scarbantia intercity vonatára nagyszámú migráns szállt fel Budapest Keleti Pályaudvaron. Az intercity ezért jelentős késéssel tudott elindulni Budapestről. A vonat több órás késéssel csak Bicskéig közlekedett. Bicske állomáson a vonatot feloszlatták: a rendőrség a migránsokat leszállította, az intercity utasai pedig a 9202. számú gyorsvonattal folytathatták útjukat Sopron és Szombathely irányába".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!