Hírek

2017.01.18. 10:05

Bingó és Kajetán hazatér – Másodszor is siker volt a jánosházi teadélután

Jánosháza – Már biztos, hogy hagyomány lesz a jánosházi teadélután. Megtelt a művelődési ház nagyterme: óriási sikere volt a bingónak és a lokálpatrióta színdarabnak a nyugdíjasoknak rendezett januári összejövetelen.

Bakos Ágnes

Ismét volt tea, sütemény és kávéházi színvonalú terítékek, és ismét próbára tehették a szerencséjüket a nyugdíjasok a bingó játékkal – ilyen volt a második jánosházi teadélután. Kiss András polgármester ötlete volt a program – és az eddigi két alkalom alapján jó kezdeményezés.

Kulturális program is kiegészíti az összejövetelt, ezúttal lokálpatrióta színdarab színesítette a délutánt: a Jánosházi Amatőr Színtársulat a Kajetán hazatér című jelenetet mutatta be, Illés Zsuzsa rendezésében.

A bevezetőben Kozma Tímea ismertette: egy kis történelmi időutazás a darab, a 19. századi Jánosházára viszik vissza a nézőt. – A főszereplő Kajetán nem más, mint a Jánosházához több szállal kötődő Erdődy-dinasztia leszármazottja. Ő volt az utolsó előtti Erdődy, aki 1856-ban bekövetkezett haláláig birtokolta a jánosházi várkastélyt – szólt a történelmi ismertető.

Lesz tehát folytatás: februárban teázhatnak együtt ismét a jánosházi nyugdíjasok, lesz akkor is kulturális program és feltehetően a bingó sem marad el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!