Hírek

2017.02.09. 11:21

Bizonyított bűn esetén foszthatnák meg képviselői helyétől a volt körmendi alpolgármestert

Körmend - Sem Körmend önkormányzatának sem pedig a KDNP-nek nincs törvényi lehetősége arra vonatkozóan, hogy megfossza képviselői mandátumától Szabó Ferenc volt körmendi alpolgármestert - közölte az önkormányzat.

Vas Népe

Mint ismert: feljelentette valaki a lemondott alpolgármester, egyes hírek szerint azért, mert egykori tanítványával bonyolódott intim viszonyba. Szabó lemondott az alpolgármesteri tisztségről és már nem a Fidesz-KDNP színeiben képviseli körzetét a körmendi önkormányzatban, hanem függetlenként.

A képviselő-testület nem mondathatja le, csak akkor tehetnének konkrét lépéseket, ha a bíróság jogerősen szabadságvesztésre ítélné a képviselőt szándékos bűncselekmény elkövetése miatt. Akkor automatikusan megszűnne képviselői mandátuma. Most nem ez a helyzet, sőt, egyelőre az sem biztos, hogy indul nyomozás a politikus tanár ellen.

A körmendi önkormányzat közölte: amíg nem áll fenn a bizonyított bűn, addig az önkormányzatnak nincs jogi lehetősége arra, hogy visszahívja a választópolgárok felhatalmazása által mandátumot szerzett képviselőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!