Hírek

2015.05.12. 15:29

Biztonságos fel- és leszállás - Áthelyeztek egy buszmegállót a 11-es Huszár úton

Szombathely - Áthelyeztek egy buszmegállót a 11-es Huszár úton. A régi leszállóhely nem volt biztonságos az utasok számára, az új helyen azonban öblöt és járdaszegélyt is kialakítottak. A beruházást az út- és járdafelújítási alapból finanszírozták.

Az egyik 11-es Huszár úti vendéglővel szembeni régi megálló nem volt megfelelően kiépítve. A buszok nem tudtak teljesen lehúzódni, feltartották a forgalmat, az utasok pedig az útpadkára szálltak le, ami balesetveszélyes volt. Ezt a problémát a környéken lakók is jelezték már. Ez alapján a város indokoltnak látta az áthelyezést: a megálló 60 méterrel odébb került, buszöblöt és padkát is kialakítottak, így biztonságosabb, kulturáltabb körülmények között történik a le- és felszállás.

Így már biztonságosabb. Fotó: SZMK

- 2014-ben a város egy 500 millió forintos út- és járdafelújítási programot hajtott végre, ennek az eredménye a most elkészült buszöböl. Megújult a teljes járdaszakasz, valamint a csapadékvíz-elvezetés is - mondta el Illés Károly alpolgármester, a választókerület önkormányzati képviselője.

Az új megállóhoz közelebb esik a gyalogátkelőhely, így kevesebbet kell sétálnia annak, aki az út túloldalára igyekszik. A buszöbölben a Kőszeg felé közlekedő helyközi járatok, valamint az Olad és Kámon, valamint a Minerva lakópark közötti 35-ös és a 30Y-os helyi buszjáratok állnak meg. A beruházás értéke tízmillió forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!