Hírek

2015.11.21. 19:07

Boldog születésnapot, Rolika! - Műtermi fotózásra kísértük az Erdélyi családot

Bár Rolika november 24-én lesz 6 éves, szombaton egy fényképész műtermében már elfújta a születésnapi tortán a gyertyát. Ott volt vele anya és apa; Thomas, a gőzmozdony; Sam, a tűzoltó - és persze ott voltunk mi is.

Nagy Ildikó

Elárulunk egy titkot: Szendi Péter fotóriporter kollégánk jól ismeri Rolika szüleit, Lacit és Andit, már az esküvőjükön is ő fotózott. Természetes volt hát, hogy Rolus születésnapjain is mindig őt hívják fényképezni.

Az idei fotózás azonban egy kicsit más volt: a szombathelyi fényképész, Hentsey Eszter volt olyan kedves, és pár órára kölcsönadta a műtermét, hogy Péter ott készíthesse el az idei szülinapi fotókat. Hát, csuda jó buli kerekedett belőle...

A fő mókamester természetesen most is Rolika volt. A kisfiú, aki születése óta több operáción és egy őssejtbeültetésen is átesett, aki a korrekciós lábműtétek utáni rehabilitációt is (majdnem) zokszó nélkül csinálta végig, és aki immár újra óvodás.

- Gombaaa! - kiáltotta boldogan, amikor kérdeztem, mi a jele a Micimackó óvodában, ahol nemrégiben egy versmondóversenyen is jeleskedett. És bár ízelítőt nem kaptunk a produkcióból, azt azért megtudtuk, hogy a zsűri tagjait lenyűgözte Kányádi Sándor Nyírbocskor című versével - a Weöres Sándor Színház színművésze, Szabó Tibor András is nagyon dicsérte a kisfiút, sőt, kémeink azt is jelentették, hogy Roli versmondása közben a szeme is gyanúsan csillogott.

Rolika tehát komoly óvodás, akinek immár 6-os gyertya volt a születésnapi tortáján. De nem akármilyen tortán ám: a tűzoltóautót formázó, "Roli, a tűzoltó" feliratú édességen ott feszített a kisfiú kedvence, Sam is. És persze a másik cimbora, Thomas sem maradt le az előszülinapi mulatságról: a gőzmozdony először csak egy hatalmas lufiról kacsintott le Rolira, később aztán az ajándékot rejtő dobozból is előkerült, a sínek, sorompók és más mozdonyok társaságában.

Roli amúgy órákig eljátszik a szőnyegen a vonatokkal, éppen ezért szülei most azt találták ki, hogy csináltatnak a kisfiúnak egy terepasztalt, hátha akkor állva is tovább bírja majd.

Mi sem mentünk üres kézzel, és bár Roli az ajándék mesekönyveknek és gyermekmagazinoknak is nagyon örült, láthatóan a zöld Kis Kobold esernyő lett az új kedvenc.

Roli elemében volt a fotózáson: kedvünkért a kalapját is elhajította, és a szülinapi lufikkal is boldogan bohóckodott. A legszebb pillanatok azonban kétségkívül azok voltak, amikor magához szorítva átölelte a szüleit. Meg amikor a járókeretet egy ideje felváltó két kis piros botra támaszkodva - láthatóan nem kis erőfeszítéssel - felállt. És mosolygott. Mint mindig. Mert - ahogy azt olvasóink már jól tudják - ő Erdélyi Rolika, a hős, aki megígérte, hogy egyszer lábra áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!