Hírek

2016.12.21. 19:59

Nem csak a tanórákon rátermettek - Bolyais tehetségnapot tartottak

Szombathely - A Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium idén is megtartotta a Tehetségnapot. A rendezvény célja, hogy az intézmény tanulói ne csak az iskolai tanórákon bizonyítsák rátermettségüket.

Kovács Ágnes

Fotó: Czika László

Köztudomású, hogy a Bolyai az oktatási intézmények országos rangsorának előkelő helyét tartja fenn magának.

Az iskola a vidéki gimnáziumok között a kilencedik helyen áll. Emellett akkreditált kiváló tehetségpont és az ország legjobb egyetemei által elismert tehetségforrás is. Az intézmény a jövő év februárjától az Eötvös Loránd Tudományegyetem gyakorlóiskolája lesz.

A tehetség ünnepén a legkisebbeknek kis tudósok napját szerveztek, ahol már az első osztályos diákok is előadhatták, mivel foglalkoznak szívesen. A felső tagozatosok és a gimnazisták pedig projektfeladatokat mutattak be. Természettudományos kísérletek, kutatási eredmények ismertetésére is sor került.

A meghívott előadók között voltak az intézmény egykori diákjai, akik eddigi életpályájukról számoltak be: prof. dr. Túry Ferenc, a SOTE Magatartáskutató Intézet oktatója a testkép zavarairól beszélt, Hans U. Röder, az Epcos Kft. volt ügyvezető igazgatója pedig a multinacionális cégek gazdaságban betöltött szerepéről tartott előadást. Papp Tibor, az intézmény igazgatója elmondta, büszke arra, hogy az úgynevezett projektmódszert alkalmazó integrált oktatási szemlélet ilyen hatékonyan működik a Bolyaiban. Hozzáfűzte, fantasztikus érzés, amikor öregdiákokat láthatnak vendégül, akik sikeres orvosként, jogászként, mérnökként térnek vissza egykori iskolájukba. Az esemény kiemelt programpontja volt az esti gála, amelyen a legjobban teljesítő diákokat díjazták.

Az igazgató hangsúlyozta, ez a siker három pillérre támaszkodik, a növendékek mellett nemcsak a felkészítő pedagógus, de a támogató család is áll. A banketten a legtehetségesebbek díjakat vettek át, az esten Auth Csilla énekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!