Hírek

2017.01.24. 10:13

Bontási munkák? Eltüntethetik a körmendi menekülttábort

Körmend – Egy hét múlva életbe lép a szigorítás: idegenrendészeti őrizetet vezet be Magyarország. Ennek nyomán nem lesz szükség a körmendi befogadó állomásra. Bontási munkák kezdődhettek Körmenden, de legalábbis „valami történik”.

Bakos Ágnes

Egyik oldalról konténerektől nem látni, egy másik oldalról autók állják el a belátást a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola udvarára. Amit látni, az néhány, fehér ruhába öltözött ember az egyébként üres sátraknál, közben egy tereprendezéshez alkalmas jármű közlekedett a tábor területén.

„Hangosak” a sátrak oszlopai: bontási munkára engednek következtetni a kiszűrődő zajok. Nem lenne meglepő, ha eltüntetnék a sátortábort, hiszen egy hét múlva, február 1-jétől idegenrendészeti határőrizetet vezet be Magyarország.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a vaol.hu kérdésére korábban elmondta: az életbe lépő szigorításnak köszönhetően nem érkezik több menekült Körmendre, a táborra nem lesz szükség.

Már január közepén hangsúlyozta a miniszter: a Belügyminisztérium arra törekszik, hogy az ideiglenes táborokat minél előbb felszámolja, bezárja.

Lehet, hogy január 24-én már ezeket a munkákat lehet hallani az iskola udvara felől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!