Hírek

2016.11.22. 18:20

Bosszút álltak a sebességkorlátozásért, vagy valaki hetvenéves lett? – Ellopták a táblákat a bucsui útról

Szombathely/Bucsu - Nincs két hete, hogy kirakták a hetvenes korlátozó táblákat, hármat máris elloptak, kettőt pedig megrongáltak.

Budai Dávid

Töretlen a bucsui út népszerűsége, nemcsak a futók és kerékpárosok körében, hanem a hetvenes sebességkorlátozó táblalopók körében is, írta még vasárnap egy Facebook-bejegyzésben Bodorkós Horháth Kata, aki augusztus 19-én egy internetes petíciót indított, mivel azt szerette volna elérni, hogy az úton vezessenek be sebességkorlátozást. Be is vezettek. A közútkezelő először negyvenes korlátozást írt elő, végül a környéken élő lakosok felháborodása miatt a hetvenes táblák kihelyezése mellett döntöttek.

Fotó: Unger Tamás

Velkei Lilla, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője elmondta: november 10-én tíz darab hetvenes sebességkorlátozó és két darab kerékpárosveszélyt jelző táblát helyeztek ki a gyalogosok és kerékpárosok biztonsága érdekében. Azóta két táblát festékkel megrongáltak, hármat pedig elloptak. Az okozott kár értéke 215 ezer forint.

- Társaságunk minden ilyen esetben megteszi a szükséges rendőrségi feljelentést. A megrongált, ellopott táblákat lehetőségünk  szerint  minél előbb pótoljuk - hangsúlyozta a szóvivő. A közúti jelzőtáblák rongálása az anyagi károkozáson túl közúti veszélyeztetés, illetve bűncselekmény, amely akár szabadságvesztés büntetés kiszabásával is járhat. Az okozott kárt az elkövetőnek minden esetben meg kell térítenie - fogalmazott a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!