Hírek

2015.11.25. 11:04

Botrány a vépi iskolában – Szülő verte meg más gyerekét! (frissítve)

Megvertek egy gyereket a szünetben a vépi iskolában, a rendőrségnek kellett közbelépnie. Információink szerint az egyik szülő így akart elégtételt venni a gyerekét ért sérelem miatt.

Budai Dávid

Verekedés volt kedd délelőtt 9 óra körül a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az, hogy pontosan mi történt még nem tisztázott, de az biztos, hogy egy szülő megvert egy gyereket. A bántalmazott gyerek szülője szerint, egy fiatalasszony kétszer pofon vágta a fiát, az első óra utáni szünetben az iskola folyosóján. Állítólag azért, mert a gyereke hétfőn beszólogatott a bántalmazó nő fiának. Természetesen ezt a bántalmazott gyerek tagadja. Miután a sértett édesanyja értesült a történtekről azonnal az iskolába sietett és közben kihívta a rendőrséget. Mindeközben egy tanár a megvert gyereket az igazgatói irodába menekítette. Először a vépi, majd a szombathelyi rendőrök érkeztek meg, majd az intézkedés után mindkét felet a rendőrségre kísérték. A bántalmazott fiú édesanyja elmondta, őket bevitték a sürgősségire is, de szerencsére fia nem szenvedett komolyabb sérüléseket.

Megvertek egy gyereket a vépi iskolában
Fotó: Unger Tamás

Egy másik verzió szerint, az incidens előtti napon, a később bántalmazott gyerek, nem beszólt, hanem bemutatott a másik gyereknek, akit édesanyja ezért nem engedett iskolába. Helyette ő ment be reggel panaszt tenni az igazgatónál, ám a szünetben észrevette fia haragosát, és úgy döntött, ott helyben elégtételt vesz. Az ügyben a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást, folyamatosan keressük a további érintetteket is: cikkünket frissítjük a fejleményekkel.

Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője úgy tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az esettel összefüggésben egy vépi nőt állítottak elő és hallgattak ki garázdaság vétség miatt a Szombathelyi Rendőr-főkapitányság munkatársai. A körülmények egyelőre tisztázásra várnak, ezért bővebb információval nem tudnak szolgálni. Az iskola igazgatója, Nagyné Tancsics Ildikó kérdésünkre elmondta, a rendőrségi eljárás lefolytatásáig nem áll módjukban nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!