Hírek

2017.04.14. 15:20

Megtisztították a környezetüket a bozzaiak

Bozzai – Az egész községet, mind a három utcát megtisztították a falubeliek a szeméttől – Bozzaiban minden tavasszal megszervezik a közös „nagytakarítást".

Tóth Kata

Tavaszi nagytakarítást végzett a természetben a falu apraja-nagyja: szó szerint, hisz sok gyerek szegődött a felnőttek mellé a hagyományos hulladékgyűjtő akción. Plakátokon, a közösségi oldalon is meghirdették a szemétszedést – az első áprilisi szombaton indult útnak a harmincfős csapat, zsákokkal, kesztyűkkel, mellényekkel felszerelkezve.

Fotó: Nagyné Salamon Edina

Megtisztították a település három utcáját és a Csordahajtó nevű szalonnasütő hely környékét. Három 110 literes zsáknyi szemetet gyűjtöttek – autóból kidobott csikket, zsebkendőt, energiaitalos és ásványvizes flakonokat. A Bozzaiak Bozzaiért Egyesület szervezte a megmozdulást, Süléné Bánfalvi Eszter elnök gondoskodott a zsákok elszállításáról. A Csordahajtónál zsíroskenyér-parti zárta a szemétszedést, aminek minden évben közösség-összekovácsoló ereje van. Megmozgatja a falubelieket és környezettudatosságra neveli a legkisebbeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!