Hírek

2015.06.20. 18:08

Brazil rekordot döntöttek Sárváron – 15-en fértek egy Bogárba

Sárvár – Sárga, piros, fekete, fehér, matt, fényes Bogár, lapos felnivel, domború felnivel, matricával vagy matricák nélkül – rengetegféle VW Bogár sorakozik a sárvári kempingben. Negyedszer tart nemzetközi találkozót Sárváron a Bogarasok Baráti Köre. Reggie zene, valamint kürtőskalács illata szállt a kempingben szombat délután. Sok érdeklődő sétált az autók között, kicsik és nagyon fotózkodtak a kocsicsodákkal, csodakocsikkal.

Bakos Ágnes

A vállalkozó kedvűek kocsiba ültek – mindannyian egy autóba. Vidám drukkerek lelkesítése közepette 14 hölgy kászálódott be egyetlen bogárhátú Volkswagenbe, aztán a sofőr is beszállt, így rekord dőlt. Brazíliában, egy tévéshow-ban 13 nő és a sofőr ült egy Bogárba, ezt a teljesítményt szárnyalták túl Sárváron. Korhatár nélkül voltak bátor jelentkezők, akik szívesen zsúfolódtak a járgányba.

Nem csak a brazíl rekord megdöntése miatt nemzetközi a találkozó: osztrák, német és szlovák bogarak és egyéb Volkswagenek is sorakoznak még vasárnap délig a sárvári kempingben.

Az egyik szlovák rendszámú Bogár tulajdonosa „otthonról” hozott segítséget: egy hatalmas plüss Kisvakondra bízta a járgányát, amíg elhagyta a táborhelyét.

Hazai bogarasok is szép számmal képviseltették magukat. Palkó Zoltán Aparhantról hozta és mutatta be a Bogarát.

- 1974-ben született, 13 éve van nálam, 1,6-os motor van benne, kétszer volt szétszedve, felújítva – sorolta büszkén a Tolna megyei bogaras. Azt mondta, sűrűn jár a sárvárihoz hasonló találkozóra, mert jó a hangulat. Hogy hogyan lesz valaki bogaras?

- Ez csak úgy jött. Megláttam ezt az autót és azt mondtam: kell. Ennyi – zárta rövidre a választ Palkó Zoltán. Nem olcsó hobbit választott, hiszen egy 42 éves autót ilyen állapotban tartani nem kevés költséggel jár. Otthon bütyköli, mert volt rossz tapasztalata autószerelőkkel, ő maga pedig autófényezőként szívesen bíbelődik a járművel.

- A feeling az, ami megéri – mondta Palkó Zoltán.

Darabokban is vannak Bogarak Sárváron: alkatrészekkel üzletelhetnek a Volkswagenesek a találkozón, ahol még a rádió is bogárhátú kisautót formáz – túlzásnak tűnhet, de a bogaras hétvégék már csak ilyenek.

Bogarasok és kedvesen fanatikusak a sárvári kemping bérlői ezen a hétvégén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!