Hírek

2016.04.06. 14:56

Bringások paradicsoma lesz Szombathely? - Mutatjuk a tervezett kerékpárút-fejlesztéseket

Szombathely - Összesen tizenegy szombathelyi útszakaszt érint az a nagyszabású kerékpárút-fejlesztési program.

Cseszkó Tamás

Mint arról előző héten már beszámoltunk, látványos fejlesztések várhatók a következő időszakban Szombathelyen. Városunk számos területen léphet előre. - Örülhetnek a helyi kerékpárosok, hiszen építünk és fel is újítunk számos bicikliutat - mondta el lapunknak dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, aki elárulta, ő maga is nagyon szeret tekerni, igazi kikapcsolódást jelent számára.

- Ha van egy kis időm, örömmel járom körbe a várost, sőt, akár nagyobb túrákra is vállalkozom. Sok évvel ezelőtt rendkívül rossz volt a közérzetem, ezért leszoktam a dohányzásról, akkor lettem szenvedélyes kerékpáros, és ezt a mai napig nem bántam meg - mesélte a képviselő.

Lendvai Ferenc,  Szombathely tanácsnoka elmondta,  hogy több  városban már kiválóan működnek a bérelhető kerékpárok, amelyek jó szolgálatot tehetnek a turistáknak, de akár az itt élők is igénybe vehetik majd.

- Adódhatnak olyan helyzetek, amikor gyorsan szeretnénk eljutni valahova. Bízom benne, hogy ezek a biciklik nagyban segítik majd a helyiek közlekedését. A bicikliútfejlesztés összesen tizenegy szombathelyi szakaszt érint, szinte minden városrészt lefed - mondta Lendvai Ferenc.

Emellett külső területeket is bevonnak majd a fejlesztésbe: egy Sét és Szombathelyet összekötő szakasz is kiépülhet a tervek szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!