Hírek

2017.01.31. 19:29

Bükön emelnék a háziorvosok óradíját

Bük - Hétfőn tartotta januári ülését a büki képviselő-testület. Döntöttek arról, hogy meghosszabbítják a szerződést a GYSEV Zrt.-vel, így továbbra is igényelhetők a kombinált jegyek: vonatjegyet, helyi járatra szóló jegyet és fürdőbelépőt válthatnak kedvezményesen a városba érkezők.

Vadas Krisztina

Engedélyezték az óvoda zárva tartását augusztus 21-e és 31-e között: a szabadságok és a felújítási munkák miatt nyújtottak be kérelmet. A költségvetés első olvasatát is elfogadták a képviselők. Először a testület állítja össze az önkormányzati beruházási listát, majd az intézményvezetőket hívják össze, ők is benyújthatják fejlesztési kérelmeiket. Ezután tárgyalják az ülésen a költségvetés első olvasatát. A végleges változatot február 15-éig kell elfogadniuk. Idén az önkormányzat több szociális tűzifát kapott, mint amennyit igényelt, így zárt ülésen „papíron" kiosztották a többletet a rászorulók között. Emellett a háziorvosok óradíjának emelését is támogatták a képviselők. A Répcementi Önkormányzati Társulás 16 települése együttesen lát el orvosi ügyeletet, amelynek a központja Bükön van. Ha a többi önkormányzat is támogatja, akkor megvalósulhat a díjemelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!