Bulizott a dömölki városrész

2017. június 11., 19:45 szerző: Gyuricza Imre
komment
CELLDÖMÖLK - Az egész hétvégés Dömölki Napokon minden korosztály képviseltette magát, a ragyogó délutáni napsütést élvezve.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Söptei Józsefné alpolgármester, városrészi képviselő kérdésünkre elmondta, hogy a rendezvény ötletgazdája a Celldömölk Városért Egyesület: ötödik alkalommal tartották meg.

Az első nap a vidámságé volt, a második az evangélikus templomhoz kapcsolódva komolyabb hangvételű. Idén Mérei Tamás csellóestje volt a vasárnap este programja (lapzártánk után), amely jótékonysági est, és az adományok a gyönyörű templom belső felújítását szolgálják.

Vonatozás a középkori templom körül
Fotó: Gyuricza Imre

A Romtemplomnál szombaton a Tücsök bábcsoport Vakarcs című mesejátékát élvezték kicsik és nagyok. Közben lehetett pónikon lovagolni, tűzoltólétrás kocsit kipróbálni, íjjal gyakorolni, fagylaltozni, arcfestésen részt venni. Az Ádám Jenő Zeneiskola növendékei kezdték meg közben koncertjüket. A fiatal előadók gyönyörűen játszottak, a közönség száma is egyre nőtt a kora középkori templomban.

Dobszó, gólyalábas ember közeledett - megérkeztek a Soltis Színház művészei, hogy Almagránát című elő-adásukra csábítsák a nézőket. A színészek sorra bevonták a közönséget a közös játékba, amelyben talán húsz mondat hangzott el a másfél óra alatt, a többi zene, tánc, varázslat.

Közben a főzőverseny minden tétele elkészült, a szigorú zsűri nagyon jószívű volt, az összes csapat díjazásban részesült. A rendezvény a Mokka Tribute zenekarral zárult. Egy dolog biztos, a dömölki napok jövőre sem maradnak el.

 

Gyuricza Imre

2017. június 11., 19:45 szerző: Gyuricza Imre

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...