Hírek

2014.11.25. 13:31

Burgenlandi versverseny a magyar kultúregyesület szervezésében

Oberwart/Felsőőr - A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület tíz éve rendez szavalóversenyeket a magyar költészet megszólaltatására anyanyelvű és nem anyanyelvű gyerekek számára. Az idei versenyen közel 200 diák vett részt.

Merklin Tímea

A tanulók sokaságára tekintettel több helyszínen zajlott a rendezvény: a közösségi házban, a református egyházban és a zeneiskolában. A zsűriben pedagógusok és nyelvi szakértők foglaltak helyet, minden résztvevő kapott ajándékot, a nyerteseknek okleveleket és könyveket osztottak. A kicsiknél Pathy Lívia tartományi szakfelügyelő, Neuberger Gabriella tolmács és Baliko Ludwig nyugalmazott tartományi szakfelügyelő zsűrizett, a nagyoknál Teleky Grete, Kulman Alexander, a Közép-burgenlandi Kultúregyesület elnöke és Steiger Nikolaus volt tartományi szakfelügyelő.

A 4. osztályosok legjobbjai. Első helyezett: Sebestyén Áron, második: Lendvai Ádám, harmadik: Kerékgyártó Vanda. Fotó: Burgenlandi Magyar Kultúregyesület

A zsűri nehéz helyzetben volt az értékelésnél a népiskolások versenyében, mert erős volt a mezőny, így több helyezést is megosztottak. Dicsérték a kicsik fegyelmezettségét, hogy három órán keresztül figyelemmel végighallgatták társaik szereplését. A versenyre jól felkészült diákok érkeztek, némelyik színészi tehetséggel adta elő a versét. A díjakat anyanyelvű és nem anyanyelvű, azon belül életkori kategóriákban osztották.

A magyar gyerekek közül első helyezéseket nyertek: a 2. osztályosok között Kocsis Emese – Nagy Bandó András: Amit nem értek című versével, a 3. osztályosok közt Roth Viktória – Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje című művének részletével, a 4. osztályosok közt Sebestyén Áron – Petőfi Sándor: Falu végén kurta kocsma című versével, 5-8. osztályban Perei Kitty és Bándli Rebeka kaptak első helyezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!