Hírek

2017.07.05. 10:14

Trükkös módon, saját zsebre dolgozott a buszsofőr

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás és sikkasztás miatt vádat emelt egy buszsofőrrel szemben, aki a távolsági buszjáraton az utasoktól beszedett pénzt úgy titkolta el, hogy egy másik járatra szóló jegykiadó automatából adott ki jegyet. Három hétig csinálta, végül lebukott - írja az ugyeszseg.hu.

A 33 éves tengelici férfi távolsági buszsofőrként dolgozott és úgy akart rendszeres haszonra szert tenni, hogy a felszálló utasoknak nem a részére kiutalt jegykiadó automatával, hanem másik járatra szóló jegykiadó készülékkel ad jegyet, ezáltal a bevételt a közlekedési vállalattól eltitkolja.

2016. szeptember 26. és október 18. között a vádlott a közlekedési vállalat kecskeméti telephelyén parkoló egyik autóbuszból jogosulatlanul magához vett egy jegykiadó gépet azért, hogy a tényleges napi bevételt eltitkolja. A három hétig csinálta, végül lebukott, azonban ezalatt mintegy 232 ezer forintot sikerült így megszereznie - írja az ügyeszseg.hu.

Kiderült, hogy a sofőr 2016. augusztus 28-án a buszjegy értékesítésből származó 48 ezer forinttal sem számolt el a vállalat felé, mert azt nem adta le az autóbusz pályaudvaron lévő pénztárban, hanem eltulajdonította. A vállalat kára nem térült meg.

Az ügyészség a buszsofőrt üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és sikkasztás vétségével vádolja, vele szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy kötelezzék a munkáltatójának okozott kár megtérítésére.

A büntetlen előéletű vádlott ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!