Hírek

2013.12.02. 16:59

Céklalé és 12 vasalt ing - Öltözői interjú a Korda-házaspárral

- Ennyi a titok! - mondja nevetve Balázs Klári. – Veszel almát, céklát, gyömbért és sárgarépát... - És összeturmixolod - bólogat helyeselve Korda György. De felesége kijavítja: - Nem, Gyurikám, dzsúszt kell belőle csinálni!

Szekér Dóra

Két percet kések, de a művész úr már a folyosón fogad, megkérdezi, hol a riporter, akivel telefonon beszélt. Mondom, hogy én vagyok, és gyorsan indulunk is az öltözőbe, kis üvegcsék között, áttört csipkés nadrágkosztümjében sminkjét igazítja Balázs Klári. Akár a tévében: csinos, ápolt, közvetlen.

- Képzeld, édesapám szombathelyi! – kezdi az énekesnő. Ennél nagyobb kötődés városunkhoz nem is kell. De Korda György mégis megfejeli egy mondattal, hiszen ő meg már négy évtizede is énekelt ebben a házban. Kicsit kényszerű a nevetésem, amikor azt mondja, a Sportház azóta semmit nem változott.

Fotó: Zergi Borbála

Elmesélik a turné sikerét, a teltházas koncerteket. Klárika – nem zavarja, ha így szólítom - megmutatja a fellépő ruhákat, a csillogó cipőit. Tanácsot kér, vajon melyik kosztümöt vegye fel a szilveszteri forgatásra, megmondom lelkesen, kíváncsi leszek, azt a tűzpiros blézert viseli-e majd a tévében.

- Az emberek azt hiszik csupa pompa az életünk, de én ma tizenkét inget vasaltam ki, skálázni is a kocsiban volt időm, vezetés közben, úgyhogy nem is értem miért írnak össze mindent rólunk.

Korda Györgyöt bántja, hogy máig táncdalénekesnek tartják, jobban szereti az előadóművészt, nehéz dalokat énekel, ez az este is amolyan video-koncert lesz szimfonikusokkal. Ide komoly hangi adottság kell, mondja. Hét duettet adnak majd elő együtt, és tizenhét dalt énekel egyedül Korda a több mint fél évszázados repertoárból, de újak is lesznek!

- A nejem előad egy dalt a Vadnyugat-filmből, meglátja szép lesz.

A háttérben a 67-es felvétel, barkóval és zsabós ingben, aztán időutazás, vissza a jelenbe. Csillog a szeme, ahogy erről beszél. A művész arra kér, hallgassam meg, hogyan fogadják majd. Kimegy a színpadra és hosszú perceken át szűnni nem akaró tapssal ünneplik a szombathelyiek. Nem paskolta meg feleségét, és más buta babonájuk sincsen. A művésznő névjegyét csúsztatja a kezembe, és egy korábbi kérdésre válaszol: - Egyébként én is Korda vagyok - a kijáratnál látom, hogy ez áll rajta: Korda Klári.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!