Hírek

2017.03.28. 15:55

Csoportkép kitüntetéssel - A nemzeti ünnepen díjazott celliek

Celldömölk - A nemzeti ünnepen megyei kitüntetést vehetett át több celli intézmény vezetője, munkatársa - a sport, az oktatás, az egészségügy, a közigazgatás, a közművelődés területéről.

Vas Népe

Vas Megye Önkormányzata elnöki elismerésében részesült Balázs Béla az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., Celldömölki Forgalmi Iroda vezetője. Az üzemmérnök végzettségű Balázs Béla 1981 óta dolgozik a közösségi közlekedési szakágban, egy rövid időszak kivételével a Vasi Volán Zrt., majd jogutódja, az ÉNYKK Zrt. munkatársa, a Celldömölki Forgalmi Iroda vezetője. Egész életét áthatotta, áthatja a sport. Sokáig együtt űzte a sakk és az asztalitenisz sportágat, utóbbinak még ma is versenyszerűen hódol. Igazi csapatember, jó szervező, így 2002-től a Celldömölki Városi és Vasutas Sportegyesület asztalitenisz-szakosztályának vezetésével bízták meg.

Nyolc éve a CVSE ügyvezető elnöki teendőit látja el, emellett 2007 óta a CVSE-Cell-sport Kft. ügyvezető igazgatója is. Sportvezetőként nemcsak a sportszakágak működtetéséért, de a létesítmények fejlesztéséért is felel. Működése alatt a városi sportcentrumban műfüves pálya épült, és az egyesület tao-pályázati támogatással létesített a városban új kosárlabdacsarnokot. A sportolókkal, sportvezető társaival és a sportot szerető közönséggel is jó kapcsolatot alakított ki, igazi közösségi ember.

Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért ifjúsági tagozata kitüntetést kapott dr. Bérdiné Stipkovits Ildikó, a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium matematika-ének-zene szakos tanára. Tanári pályáját a celldömölki gimnáziumban kezdte, kinevezése óta - a gyermekei születése miatti távollétektől eltekintve - folyamatosan vezeti az intézmény énekkarát, szervezője és irányítója az intézményi ünnepségek és rendezvények műsorainak. Számos alkalommal szervezett nagyobb lélegzetű színpadi előadásokat is, amelyekkel a szűkebb és tágabb közösség elismerését vívta ki. 2014 óta az iskola diákönkormányzatának patronáló tanára.

Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért egészségügyi tagozata kitüntetésben részesült dr. Emih Ákos, a Kemenesaljai Egyesített Kórház belgyógyász szakorvosa, gasztroenterológus főorvos. 1995 óta dolgozik a Kemenesaljai Egyesített Kórházban. 1985-ben belgyógyászati, 1988-ban gasztroenterológus szakvizsgát tett. Felkészültsége megalapozott, rendszeresen képezi magát, jó kapcsolatot ápol munkatár-saival és a betegekkel. Szakmaszeretete, munkakedve töretlen.

Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért közigazgatási tagozata kitüntetést posztumusz ítélték oda Erdélyi Antal önkormányzati képviselőnek, aki családja és munkája mellett a laudáció szerint a közért dolgozott egész életében. Harminchét éven át volt a Vöröskereszt titkára. 1986-tól négy esztendőn át tanácstagként képviselte az Alsóságon élők érdekeit. 1990 után az önkormányzati rendszerben is bizalmat szavaztak neki: hat cikluson át választották meg a településrész képviseletére, egyúttal a részönkormányzat vezetője is volt.

A megyei önkormányzat celldömölki kitüntetettjei a városvezetőkkel. Söptei Józsefné alpolgármester, Erdélyi Antal özvegye, Fiderné Szakál Éva, Farkas Gábor jegyző, Pálné Horváth Mária, Fehér László polgármester, Balázs Béla, dr. Emih Ákos, dr. Bérdiné Stipkovits Ildikó Fotó: Gyuricza Imre

Haláláig aktív tagja volt a celldömölki képviselő-testületnek. Képviselői munkáját nemes szolgálatnak tekintette. Meghatározó személyiségével köztiszteletet vívott ki magának. Eredményesen küzdött az alsósági városrész óvodájáért, iskolájáért, a közösség életét jobbá tevő célokért. Szívügye volt a városrészek közötti közlekedés szervezése. Példát adott városszeretetből, kötelességteljesítésből. 2016 júniusában hunyt el.

Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért szociális tagozata kitüntetést kapott Fiderné Szakál Éva, a Népjóléti Szolgálat főnővére, aki a felsőfokú ápolói oklevél mellé szociális munkás diplomát is szerzett. 1998 óta dolgozik a Népjóléti Szolgálatnál. A teljes körű ellátást nyújtó Gondozóházban szakképzett ápolóként kezdte meg tevékenységét. Magas szintű ápolói ismeretei, jó munkatársi kapcsolatai és empatikus magatartása miatt 2000 óta a részleg szakavatott vezetője. Évek óta végzi a beköltöző, idős emberek felvételének előkészítését, segítve a lakók zökkenőmentes beilleszkedését. Rugalmasan alkalmazkodik a változó körülményekhez, a növekvő szakmai és adminisztrációs követelményekhez. Részt vállalt a szociális gondozó és ápoló képzés lebonyolításában is.

Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért kulturális tagozata kitüntetéssel ismerték el Pálné Horváth Mária, a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója munkáját. Pálné Horváth Mária a szombathelyi BDTF-en magyar-népművelő szakon végzett, a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen művelődési-felnőttképzési menedzser diplomát szerzett. 1984 óta a KMKK-ban dolgozik, 1993-tól igazgatóként. A csapatmunka híve, az intézményt a 21. századi kihívásoknak megfelelően infokulturális központtá alakította át. A KMKK központi szerepet tölt be a kistérség kulturális életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!