Hírek

2017.05.09. 19:20

Történelmi jelentőségű beruházások valósulhatnak meg Celldömölkön

Celldömölk - A napokban hozták nyilvánosságra a Területi Operatív Program (TOP) első körben nyertes Vas megyei pályázatokat. Celldömölkön is fontos beruházások kezdődhetnek.

Cseszkó Tamás

Lelkesen sorolja Fehér László, Celldömölk polgármestere azokat a fejlesztéseket, amelyek a következő időszakban valósulhatnak meg. A napokban született ugyanis döntés a sikeres TOP-os fejlesztési pályázatokról. A város első embere elégedett, mint mondja, olyan területeken pályáztak, ahol volt esély a pozitív döntésre, és valóban jól teljesített a város. - Köszönet Ágh Péternek, országgyűlési képviselőnknek, aki támogatta Celldömölk törekvéseit - mondta Fehér László, hozzátéve, hogy nem pártpolitikai alapon születtek döntések. A városvezető egyúttal köszönetet mondott Majthényi Lászlónak, a megyei közgyűlés elnökének is, akivel szintén sok egyeztetésen vannak túl.

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Fehér László, Celldömölk polgármester és Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője a nyertes TOP-os pályázatokat ismertető sajtótájékoztatón Fotó: Gyuricza Imre

A döntés értelmében 154 millió forint jut a Koptik Odó helyi piac infrastrukturális fejlesztésére, és további 50 millió forintból újulhat meg a közétkeztetést ellátó konyha. 150 millió forintot nyertek a Vasparipán a Vulkánhoz című projektre, mozdonyokat állítanak ki, és remélik, hogy további plusztámogatást kapnak egy fedett lovarda létrehozására. A forrásokból jut intézmények fejlesztésére is, 16 millió forintot kap a Vörösmarty utcai tagóvoda, további 24 millió forintot pedig bölcsőde bővítésére fordítanak majd. Alsóság városrész is léphet egyet előre, 95 millió forintot nyertek zöld városrész kialakítására. A polgármester arról is beszélt, hogy már korábban döntés született az izsákfai szennyvíztiszító 400 milliós támogatásáról, valamint 110 millió forintot nyertek hátrányos helyzetűek felzárkóztatási programjára. - Mindezt összeadva elmondhatjuk, hogy több mint 1 milliárd forintnyi központi támogatásból fejlődik a város - húzta alá a polgármester.

Pozitívnak értékeli a döntéseket Bakó László, a celldömölki Fidesz frakcióvezetője is. - Csapatunk minden lehetőségét kihasználva lobbizott Ágh Péter képviselőnél, hogy sikerre vigyük a fejlesztési terveket - mondta a frakcióvezető, kiemelve Szücs Dávid munkáját, aki sokat küzdött az alsósági projekt sikeréért. - Büszkék vagyunk arra, hogy városunk ezekben az években is jelentősen fejlődik, és örülünk annak, hogy a magunk eszközeivel hozzájárulhattunk a sikerhez - fogalmazott Bakó László.

Hetényi Endre városi képviselő, dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke és Bakó László, a celldömölki Fidesz frakcióvezetője egyeztetnek a celldömölki fejlesztési pályázatokról Fotó: Ohr Tibor

- Kijelenthetjük, hogy a mostani fejlesztési ciklusban Celldömölk jelentős forrásokhoz juthat, melynek köszönhetően történelmi léptékű fejlesztések valósulhatnak meg - értékelt Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy folyamatosan dolgozik a város sikeréért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!