Hírek

2016.05.27. 18:59

Ciprusi székhelyű cég lett a Falco új tulajdonosa

Szombathely - A napokban tették közzé, hogy a Falco Zrt. százszázalékos tulajdonú részvényese egy ciprusi székhelyű cég lett.

Cseszkó Tamás

Mint ismeretes, a Falco Zrt. Szombathelyen egyebek mellett forgácslapgyártással foglalkozik. Az elmúlt időszakban azzal került a cég a köztudatba, hogy rendszeresen kifogásolták környezetterhelő tevékenységét. A zártkörűen működő részvénytársaság tulajdonosa immáron a ciprusi székhelyű KR Falco Holdings Ltd. A cégnyilvántartási adatok szerint a külföldi vállalat tavaly december 23-án vásárolta meg a részvényeket, és május 20-án tették közzé Magyarországon is az adatokat.

Fotó: Cseszkó Tamás

A Nicosia városában bejegyzett cég címe: Tagmatarchou Pouliou, Ayios Andreas 9. Grayoak House. Lapunk kíváncsi volt arra, hogy a külföldi cég miért is döntött úgy, hogy megvásárolja a Falco részvényeit, éppen ezért levélben fordultunk hozzájuk számos kérdéssel. Egyebek mellett arra vártuk a választ, hogy az új tulajdonos milyen szempontokat mérlegelt a vásárláskor, mekkora összegért kelt el a vállalat, és hogy terveznek-e fellépni a környezetterhelés ellen. Megkérdeztük azt is, hogy pontosan ki áll a KR Falco Holdings Ltd. mögött, mikor járt Szombathelyen, egyúttal tervezi-e, hogy a közeljövőben városunkba látogat, hogy a lakossággal és a helyi döntéshozókkal egyeztessen az itt kialakult helyzetről.

Kíváncsiak voltunk a tulajdonos azon véleményére is, hogy a különböző hatóságok az elmúlt időszakban többször elmarasztalták a tulajdonukban lévő gyárat, ráadásul az Alapvető Emberi Jogok Biztosának Hivatala is állást foglalt az ügyben, amelyben jelezték, helyre kell állítani a lakosság bizalmát. Tudjuk, hogy Ciprus messze van, így nem is reméljük, hogy néhány nap alatt válaszolnak, mindenesetre várjuk a fejleményeket, és bizonyára a lakók is szívesen találkoznának a Falco Zrt. új tulajdonosával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!