Hírek

2016.09.28. 18:34

Cseh partnere lett a szombathelyi börtönnek – Tapasztalatcserén is jártak

Szombathely, Rapotice – Együttműködési megállapodást kötött a szombathelyi börtön és a csehországi Rapoticei Büntetés-végrehajtási Intézet. A kölcsönös látogatást is megejtették már.

Csehország legmodernebb börtöne lett a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet együttműködő partnere. A napokban írta alá a megállapodást Martina Maraczekova, a Rapoticei intézet parancsnoka, valamint Tóth Tamás Tibor, a szombathelyi intézet parancsnoka.

A szombathelyi küldöttség szeptemberben viszonozta a csehek márciusi látogatását. Megismerkedtek a több mint nyolcszáz fős, és legmodernebbnek tartott Rapoticei Büntetés-végrehajtási Intézet felépítésével, működésével. Összehasonlították a két intézet munkáját, a biztonsági rendszert, a fogva tartás körülményeit, a fogvatartotti foglalkoztatást. Egy, már használaton kívüli cseh börtönbe is ellátogatott a szombathelyi küldöttség: a Brno városában található Špilberk várkastély kazamatáit látogatták meg. Az együttműködés része, hogy folytatódnak a kölcsönös látogatások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!