Hírek

2015.05.18. 13:17

Csepregen és Szentpéterfán is versengtek az önkéntes tűzoltók

Május 16-án tartotta hagyományos önkéntes tűzoltó versenyét a Szombathelyi és a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság. A területi versenyeknek ezúttal Csepreg és Szentpéterfa adott otthont.

Az idei évben Csepregen, az önkormányzati tűzoltó-parancsnokság mögött található sportpályán rendezte meg a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a működési területén bejegyzett önkéntes tűzoltó egyesületek hagyományos tűzoltó versenyét. A megmérettetésen, melyre a parancsnokság területének minden tájáról érkeztek versenyzők, összesen hat felnőtt férfi és egy ifjúsági fiú csapat, valamint egy létesítményi tűzoltóság indult.

A versenyt a négyszáz méteres váltófutással kezdték a csapatok, ahol szoros küzdelem alakult ki Torony, Répcevis és Sorkifalud-Gyanógeregye csapatai között. A váltások jól sikerültek, a palánk és a pad sem fogott ki senkin, és a sugárszerelést is akadály nélkül megoldották a versenycsapatok. A legjobb eredményt a toronyiak érték el 66,7 másodperces eredménnyel.

Fotó: Göncz Szabolcs tű. alez, Szombathely HTP, Honfi Tamás tű. alez., Körmend KvK

A nyolcszáz liter/perces kismotorfecskendő-szerelés további izgalmakat hozott. Az öreg motorok, bár sokat dédelgetik őket az önkéntes csapatok, egyre inkább bizonytalanul működnek. Volt, amelyik nem akart elindulni, volt, amelyik leállt szerelés közben és újra kellett indítani, de végül minden csapat sikeresen végrehajtotta a feladatot. A legjobb teljesítményt ez alkalommal is a toronyiak nyújtották, 46,2 másodperces eredménnyel.

A csepregi versenyen első helyen végzett tehát Torony Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, másodikként jutottak tovább a megyei versenyre Répcevis önkéntes tűzoltói, harmadik helyezést ért el a Sorkifalud-Gyanógeregye Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata.

Az értékelést követően Seper András tűzoltó ezredes, megyei igazgatóhelyettes, Lakatár Gábor tűzoltó őrnagy, kirendeltségvezető, valamint Horváth István, a Csepregi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka adta át a díjakat a továbbjutó csapatoknak.

Ezzel párhuzamosan Szentpéterfán, a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal együttműködési megállapodást kötött önkéntes tűzoltó egyesületek között is javában folyt a versengés. Itt nyolc csapat mérte össze ügyességét és szakmai felkészültségét, futottak, szereltek az önkéntes tűzoltók.

A verseny különlegessége volt, hogy a négyszáz méteres váltófutásban és a nyolcszáz liter/perces kismotorfecskendő-szerelésben három női csapat is megküzdött a dobogó legfelső fokáért, valamint Rábagyarmat ifjúsági csapata is lelkesen, elszántan hajtotta végre a feladatokat.

A harmadik versenyszám gépjárműfecskendő-szerelés volt, melyen mind a négy induló csapat remekül teljesített.

Összesítettben Alsószölnök önkéntes tűzoltói végeztek az első helyen, az egyházasrádóciak szerezték meg a második, Vasalja Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata pedig a harmadik helyet.

Május 23-án, Celldömölkön a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is megtartja önkéntes tűzoltó versenyét, melynek nyertesei – csatlakozva a csepregi és szentpéterfai verseny továbbjutóihoz – szintén részt vehetnek a június 20-án megrendezésre kerülő megyei megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!