Hírek

2015.03.25. 10:33

Csőd után felszámolás alá kerül a MÁV Vasjármű

Szombathely – Véget ért a csődeljárás a MÁV Vasjármű Járműjavító és Gyártó Kft-nél, nem sikerült megállapodni a hitelezőkkel, felszámolás alá kerül a cég. A cél a vállalat eladása.

Merklin Tímea

A csőd és a felszámolás közti időszakban nem nyilatkozik senki, de Torma Géza termelési igazgató annyit elmondott, hogy a munka ugyanúgy, teljes kapacitáskihasználtsággal folyik tovább, hiszen fizetni kell a számlákat, a béreket. Ehhez a megrendelésállomány adott, 100 százalékos a foglalkoztatottság. A MÁV Vasjármű kft-t stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány 2014 nyarán a 208/2014(VIII. 15.) rendeletével, ezért is fontos, hogy a foglalkoztatás folyamatos legyen. Amikor a cég helyzete április közepe táján átbillen a felszámolásba - onnantól felszámoló biztos gyakorolja majd a munkáltatói jogokat -, akkor is tovább dolgoznak majd, a felszámolási feltételek mellett. Az a cél, hogy a céget minél előbb értékesítsék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!