Hírek

2017.06.27. 18:10

Cukorbetegen is vidáman - Idén 25 éves a sárvári Diabetes Egyesület

SÁRVÁR Tégy többet magadért, cukorbetegen is vidáman címmel szervezett programot az idén 25 éves sárvári Diabetes Egyesület.

Pajor András

A cukorbetegséget érintő témákban tartottak előadásokat a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtárban a Sárvári Diabetes Egyesület szervezésében. Orvos, dietetikus és érintett beteg is beszélt a diabéteszről, a betegséggel való együtt-élés szabályairól. Ingyenes vércukorszint-, vérnyomás- és testsúlymérésre jelentkezhettek az érdeklődők.

A június 24-i ünnepségen a Vas megyei Közgyűlés oklevelét Németh Kálmán, a közgyűlés tagja adta át Molnár Lászlónénak, az egyesület elnökének. Répcelak volt polgármestere, dr. Németh Kálmán köszöntőjében beszámolt róla, hogy maga is cukorbeteg és tagja a sárvári egyesületnek, így személyesen bizonyíthatja, hogy egy jó közösség kapta az elismerést. A klub már az egyesületté alakulás előtt is működött, emlékezett vissza Varga János alapító tag. A '80-as évek második felében mintegy harmincan érezték úgy, hogy közösségként, tapasztalataikat kicserélve, könnyebbé tehetik életüket a sárvári cukorbetegek, így szerveződtek klubbá, majd egyesületté.

A Vas Megyei Közgyűlés oklevelét Németh Kálmán közgyűlési tag adta át Molnár Lászlónénak, az egyesület elnökének Fotó: Pajor András

Az életminőséget a folyamatosan fejlesztett gyógyhatású készítmények is javítják, de az életmódváltás elkerülhetetlen a betegség következményeinek csökkentésében, figyelmeztetett az egybegyűlteknek elő-adást tartó dr. Denkler Gábor belgyógyász, diabetológus. A diabétesz népbetegség, mondta, de ismerve kialakulását, hátterét, elkerülhető a szövődmények súlyosbodása, az életminőség romlása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!