Hírek

2017.07.12. 07:10

Életet mentett a szombathelyi rendőr!

Daru Dávid c. r. törzsőrmester nem volt szolgálatban kedden, amikor a megyeszékhelyen sétálva észrevett egy, az utcán fekvő embert.

Azonnal a beteg segítségére sietett és megkezdte a férfi újraélesztését. A mentőszolgálat munkatársai a helyszínre érkezésüket követően stabilizálták a férfi állapotát. A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársa, mint mondja: „fantasztikus érzés volt látni a kijelzőn és hallani, hogy egyszer csak megjelent a szívhang”.

Mint arról beszámoltunk, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2014-ben csatlakozott a „Szombathely a Segítés Városa” elnevezésű programhoz, amelynek keretében háromszázhatvanhat, közterületi szolgálatot ellátó munkatársunk sajátíthatta el az újraélesztés technikáját. Az élet már több ízben igazolta a képzés hasznosságát és kollégáink a megszerzett ismeretek birtokában több emberi élet megmentésében működtek közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!