Hírek

2015.05.05. 15:03

Erre még nem volt példa: szerdán demonstrálnak az állatvédők, piros szalaggal lehet csatlakozni

Sárvár, Borgáta - Szerdán tárgyalják annak a borgátai gazdának az ügyét, akinek feltehetően több kölyökvizslája is elpusztult az éhezés miatt. Az ügyet nemzetközi állatvédők is felkarolták, az Állatvédők Vasi Egyesületének tagjai pedig szerdán, a tárgyalás előtt demonstrálnak Sárváron.

Lisztmayer Zsófia

Mint arról korábban már beszámoltunk, egy borgátai gazda olyannyira éheztette kutyáit, hogy kettő feltehetően el is pusztult közülük. Az állatvédőket egy állatbarát értesítette, aki a három éhező kölyköt és a szülőket megtalálta. Az állatvédők már másnap a helyszínre siettek, de a három kölyökből már csak egyet találtak. A három életben maradt kutyust – a szülőket és egy kölyköt – az Elveszett Állatok Alapítvány Vizsla fajtamentés csoportja vette gondozásba.

Forrás: Facebook

A borgátai gazda ügyét május 6-án tárgyalják Sárváron, az állatvédők és a vizslamentők közösen demonstrálva azt szeretnék elérni, hogy szigorúbban büntessék az állatkínzást és börtönbüntetést kapjon a borgátai állatkínzó. A demonstráció reggel 8 órakor kezdődik Sárváron, a Nádasdy-vár hátsó bejáratánál. Dienes Szandra, az Állatvédők Vasi Egyesületének gazdasági elnöke elmondta, hogy a vizslamentés csoport létrehozta a "A Red Ribbon for Gyopár" (Piros szalag Gyopárért) nevű akciót, aminek célja a méltó büntetés kiszabásának elérése, az állatkínzások felszámolása, és a figyelem felkeltése a téma iránt.

– A borgátai hármak, Gyopár, Gyolcs és Gyémánt igen kedves a szívünknek, hiszen nálunk helyezték el őket. A demonstráció szimpatizánsai vagyunk mi is, de csatlakozhat mindenki, aki egyetért a célokkal, és ezt kifejezve május 6-án, szerdán piros szalagot vagy masnit köt kutyája nyakörvére vagy saját csuklójára. Neked csak egy piros szalag egy napig, nekik az életet jelentheti! Kérlek, csatlakozz te is, és meséld el bátran, mit is jelent az a bizonyos piros szalag!

Dienes Szandra hozzátette, hogy sokan csatlakoztak a piros masnis demonstrációhoz külföldről is: Ausztráliából, Angliából, Hollandiából, Amerikából, Indiából, Szingapúrból, Kínából, és még jó néhány helyről. A Red Ribbon for Gyopár - an Urgent Call to Action nevű Facebook-oldalon pedig megtalálhatók a külföldi támogatók hozzászólásai és piros szalagos kutyusaik fotói is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!