Hírek

2016.09.11. 19:35

Díjazták a legszebb szentgotthárdi konyhakerteket

Szentgotthárd – A térség is képviselteti magát az országos konyhakertmustrán és nagyszabású virágos megmérettetésre készül Szentgotthárd.

Bakos Ágnes

Szentgotthárd 2017-ben Magyarország legvirágosabb városa lenne, ennek a vállalásnak az előzménye, hogy csatlakoztak az idei legszebb konyhakertek mozgalomhoz – mondta el vasárnap, a Zöld Szentgotthárd programon tartott díjátadón Gyökös Imre Gergő, a város főkertésze.

Összesen több mint tíz kiskerttulajdonos mérette meg a területét, a legtöbb nevező az Id. Pochán Miklós Kertbarát Kör tagja. Nemcsak szentgotthárdi kertek versengtek: Csörötnekről is volt résztvevő, Kétvölgyről pedig jelezték, hogy jövőre csatlakoznak a kezdeményezéshez – mondta el a főkertész.

Egy-egy szép és gondozott ágyás, veteményes kevés volt a sikerhez: az összképet nézték és a kert környezetét is vizsgálták az ítészek. Oklevelet és vásárlási utalványt kaptak a nyertesek.

Bagári Lászlóné

Az abszolút első helyet a zöldséges kert kategóriában nevezett Bagári László és családja nyerte. Ők, illetve az ő kertjük képviseli a térséget az országos versenyben, hiszen megfeleltek az országos kiírás kritériumainak.

Mennyiségi mutatóval tűnt ki Herczeg János és felesége kertje: nem kevesebb, mint 55-féle zöldséget és gyümölcsöt termesztenek.

Az országra szóló legszebb konyhakertek program célja az, hogy minél többen műveljenek konyhakertet és az a tudás, amely eddig évszázadok során összegyűlt, tovább öröklődhessen a generációk között. Az online összesítés szerint Vas megyéből Szentgotthárd mellett még Felsőcsatár, Káld, Keléd és Vasvár csatlakozott a 2016-os konyhakert-versengéshez. "A legszebb konyhakertek" -Magyarország legszebb konyhakertjei országos program ötletgazdája Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!