Hírek

2017.01.18. 10:45

Disznótoros és kolbásztöltő mustra Reziben

Szombathely - A hagyományosan jó kapcsolat jegyében a Herényi Kulturális és Sportegyesület a hétvégén Rezi vendége volt, azzal a húsz másik csapattal együtt, akik a tél hagyományos, vidám eseményéhez ragaszkodnak.

György István Péter

Talán ennél egy kicsit többről is van szó. Versengtek, milyen az igazi magyaros, házi készítésű kolbász, disznótoros étel. Egyszer sikerült a Somló hegy egyik legnagyobb borászától megtudni, mi is a jó bor titka. Reziben a legjobb kolbász titkát kerestük és megtaláltuk. A jó bornak egyetlen titka van, hogy meg kell inni, a jó kolbásznak pedig az, hogy meg kell enni. Vagyis az elfogyasztás után derül ki a legtöbb az italról és ételről egyaránt.

A versengést a Laky Demeter Turistaház udvarán felállított óriási sátorban rendezték meg. A természet gondoskodott az igazi téli környezetről, a csapatok pedig a kiváló hangulatról. A herényiek is kitettek magukért, különdíjban részesültek. A zsűri elnöke hagyományosan a neves Gundel család leszármazottja, Gundel János volt. A herényi dalnokok - ugyan hivatalosan be nem jegyzett - együtt-dalolási rekordot döntöttek. Közel kétszázan énekelték együtt Reziben a sátor alatt az Illés együttes Újra itt van című dalát. A jó hangulat a hazafelé vezető úton is kitartott.

A civil baráti szálak tovább erősödtek, a kiváló kapcsolatnak lesz további folytatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!