Hírek

2016.07.27. 13:34

Dísztárcsákat gyűjtött - a tulajdonosok beleegyezése nélkül

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat üzletszerűen elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt egy 24 éves kemenessömjéni lakossal szemben, aki az elmúlt fél évben, Szombathelyen parkoló gépjárművek különböző márkájú dísztárcsáit szakszerűen és rongálás nélkül leszerelte, majd eltulajdonította.

A rendőrök még 2016. július 14-én ellenőrizték a férfit Szombathely belterületén, akinek autója átvizsgálásakor tizenhárom garnitúra gyári dísztárcsát találtak. A sofőr arra hivatkozott, hogy azokat az ország különböző piacain vásárolta, azonban az otthonában tartott házkutatás egészen más eredményre vezetett. A nyomozók, további huszonhat garnitúra, különböző márkájú és gyári jelzéssel ellátott dísztárcsát találtak és ekkor már a férfi is belátta, hogy sztorija nem hihető.

A rendőrök a férfit előállították, majd – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként kihallgatták, aki részletes beismerő vallomást tett és jelenleg szabadlábon védekezik.

A férfi jellemzően az esti és az éjszakai órákban, az oladi városrészen, a Derkovits- és a Joskar-Ola-lakótelepek épületei között kialakított, illetőleg a nagyobb bevásárlóközpontok környezetében található parkolókban leállított személygépkocsikról lopta el a tárgyakat.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság kéri, hogy akiknek sérelmére Szombathely belterületén 2016 első fél évében hasonló bűncselekményt követtek el, hívják a 06/94/521-090-es telefonszámot, vagy tegyenek bejelentést a „Telefontanú" ingyenesen hívható 06/80/555-111-es zöld számán, vagy a 107-es, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!