Hírek

2016.12.09. 18:47

Divatos lett a jubileum - Így ünnepeltek a telekisek

Szombathely - Harmincéves a Teleki, illetve az Oladi iskola. Jelenleg szakgimnázium és szakközépiskola, a szolgáltatási centrum része. A jubileumi programon bemutatták szakmáikat és tehetségeiket.

Bakos Ágnes

Az intézmény jogelődje, a 411. számú Ipari Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola 1986-ban jött létre, azóta több szervezeti és szerkezeti változáson ment keresztül - hallhatták az ünneplők, egykori és jelenlegi diákok, tanárok. Az idei tanévtől a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nevet viseli, és a felnőttképzés beindítása jelentette az újdonságot.

- A névváltozások minőségi előrelépésekkel jártak - ezt emelte ki köszöntőjében Rettegi Attila főigazgató, valamint az innovatív tantestület munkáját. A köszöntő szavak után a diákoké volt a főszerep: verssel, énekkel, tánccal mutatták meg tehetségüket. Az ápolók például idézetekkel, gondolatokkal fejezték ki, mit is jelent számukra a segítő szakma.

Az ünnepség leglátványosabb eleme a divatbemutató volt. Csodás sminkeket és frizurákat vonultattak fel a modellek, és több blokkban az elmúlt harminc év legemlékezetesebb ruhadarabjait mutatták meg. Volt retró, farmer, ókori és más történelmi ruhák is. A középpontban az ember áll - és nemcsak a divatbemutatón, hanem minden szakmában, amelyet az oladi szakgimnáziumban oktattak-oktatnak.

A péntek esti program a zárása volt annak a harminc rendezvénynek, amellyel emlékeztek az elmúlt hetekben az alapítás óta eltelt harminc évre. - A hat munkaközösség öt-öt rendezvényt szervezett - számolt be Némethné Ódor Edit közismereti igazgatóhelyettes. Például harminc könyvet ajánlott a humán munkaközösség, régi tablók végzőseiről új fotókat kértek: fel kellett ismerni a diákoknak az egykori tanulókat. Jó alkalom volt a jubileum arra, hogy a tanárok más oldalukról mutatkozzanak be.

Könyv, emlékkönyv is készült a jeles évfordulóra: színes összeállítás az elmúlt harminc évről. Benne híradások, beszámolók és egykori, ma már híres vagy neves, sikeres „telekisek” emlékeznek a diákéveikre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!