Hírek

2017.09.04. 19:25

Szombathelyi dolgozók tesznek jót

SZOMBATHELY Dél-szudáni éhezőket és szombathelyi gyermekeket is segítenek gyűjtésükkel egy helyi vállalat dolgozói.

Vas Népe

Több mint három éve köti össze szoros kapcsolat a Szombathelyi Egyházmegyei Karitászt és az iQort. A szombathelyi cég dolgozói lelkes segítői a humanitárius szervezetnek. Július eleje óta a karitász öt ruhagyűjtő konténerébe otthon feleslegessé vált farmereket és az iskolakezdést megkönnyítő ruhaféléket dobnak be az iQorosok. - Az az érdekesség, hogy nemcsak anyukák, apukák, hanem családdal még nem rendelkező fiatalok is gyűjtöttek ruhákat a rokonságban - említette meg Horváth Mirjam HR-generalista.

A megtelt konténereket tegnap ürítette először a karitász, amelynek igazgatója Tuczainé Régvári Marietta elmondta: a farmeranyagokból megváltozott munkaképességű klienseik táskákat készítenek, az azokért befolyt összeg a Grazi Karitászon keresztül dél-szudáni éhező gyermekeket segít, a ruhákat a megyeszékhely rászoruló gyermekei kapják meg a Szombathelyi Családsegítő Szolgálattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!