Hírek

2016.02.11. 11:55

Dolgozott a láncfűrész a vasi tűzoltók kezében

A szerdai csapadékos-szeles időjárás miatt hét esetben riasztották a tűzoltókat kidőlt fák, letört faágak eltávolításához.

Az elmúlt napok szeles és csapadékos időjárása leginkább a megye déli vidékeit érintette. Az eső feláztatta a talajt, az erős szél hatására pedig több helyen fák dőltek az útra, faágak törtek le. Szerdán Szakonyfaluba, Alsószölnökre, Apátistvánfalvára, Szentgotthárdra, Őriszentpéterre, valamint Rátótra riasztották fakidőlések miatt a megye tűzoltóit.

A reggeli órákban Szakonyfalu határában dőlt az úttestre egy fa és félpályán elzárta azt a forgalom elől. A helyi önkéntes tűzoltók avatkoztak be két motoros láncfűrésszel, feldarabolták a fát, majd megtisztították az úttestet, így biztosítva a zavartalan közlekedést az érintett útszakaszon. Ugyanez a feladat várt nem sokkal később az alsószölnöki önkéntes tűzoltókra, ahol egy hatalmas kidőlt fa az egész utat elfoglalta.

Hasonló eset történt ugyanebben az időben az apátistvánfalvai focipálya mellett is, egy kidőlt gyertyánfa zárta el az utat a forgalom elől. Itt a szentgotthárdi hivatásos tűzoltók avatkoztak be, darabolták fel és távolították el a fát az úttestről. Szintén ők dolgoztak Szentgotthárd közelében másik két esetben és Őriszentpéteren, ahol ugyancsak kidőlt fák, letört faágak akadályozták a közlekedést.

Ugyancsak szerdán délelőtt érkezett riasztás Rátótról, ahol a kastély udvarán gyökerestől dőlt ki és zuhant a betonkerítésre egy huszonöt méteres fa. Ez esetben a kidőlt fa nem veszélyeztette sem a járókelők, sem pedig a közúti forgalom biztonságát, így a körmendi hivatásos tűzoltók intézkedtek a terület lezárásáról, a fa eltávolításáról pedig szakember gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!