Hírek

2014.10.28. 10:50

Erős volt a mezőny az Isis Dance Open versenyen

Szombathely – Népes mezőny vonult fel a 16. Isis Dance Open táncverseny különböző kategóriáiban. A házigazda Lorigo TSE és a szintén helyi Príma Dance TSE versenyzői is szép eredményeket értek el.

Simon Erzsébet

A Lorigo TSE idén 16. alkalommal rendezhette meg az Isis Dance Open táncversenyt. Ezúttal Magyarország legjobb latin párosait láthatta az Arena Savaria közönsége a felnőtt-ifjúsági ranglista keretében. Erős mezőny gyűlt össze, és bár a rendező egyesület versenyzői nem jutottak döntőbe, a házigazda Lorigo TSE művészeti vezetője, Faludiné Lovas Henriette szerint nincs okuk szégyenkezni. Gombkötő Balázs új partnerével, Elekes Helgával a 30 nevezett párosból a 9. helyen végzett, Farkas Ádám és Laskovics Petra pedig a 14. helyen zárt. Az idősebb korosztály mellett kiemelt szerep jutott a ranglistaversenyen a junior évjáratú duóknak is, ők tíztáncban mérhették össze felkészültségüket. A szombathelyi Príma Dance TSE és a Pro-Art TSE vegyespárosa, Krizsán Dominik és Nagy Réka Anna remekül versenyzett, döntőbe jutott, ahol végül a 6. helyet szerezte meg.

Gombkötő Balázs új partnerével, Elekes Helgával szerepelt az Isis Dance Open táncversenyen. Fotó: Lorigo TSE

A fő versenyek mellett a klubközi viadalon születtek érmes helyezések. A Lorigo TSE párosai közül a junior II. E osztályban  Iván Barnabás és Vincze Anikó a standard táncokban második, latinban  a 4. helyen végzett. Junior II. D osztályban  Varga Márk Prohászka Fruzsinával   a latin táncokban bronzérmet szerzett, standardben 4. helyezést ért el.  Az ifjúsági B osztály latin versenyén a  Kiss Olivér–Laskovics Réka duó a második helyig táncolt, Mölcs Martin Csukovits Fatimával 4. helyezett lett.

Az ifjúsági korcsoport  A osztályában a standard táncok versenyén nem talált legyőzőre a Kiss Olivér–Laskovics Réka kettős. Mögöttük ezüstérmes lett Mölcs Martin és Csukovits Fatima. Felnőtt B osztályban latin táncokban Szalai Máté és Nagy Júlia második lett. A Príma Dance párosai közül  Oláh Kristóf és Novák Csenge két aranyéremmel is gazdagodott: junior I. E osztályban, standard és latin táncokban sem talált a zsűri náluk jobbat. A Krizsán Dominik–Nagy Réka Anna  kettős junior I. C osztályban standard táncokban arany. latin táncokban bronzérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!