Hírek

2016.06.26. 08:26

Dr. Nemény András lett az MSZP egyik alelnöke (frissítve)

Molnár Gyula volt fővárosi elnököt választotta meg az MSZP elnökének a párt szombati, zárt ajtók mögötti tisztújító kongresszusa. Hiller István korábbi pártelnök választmányi elnök lett, a párt Vas megyei elnökét, dr. Nemény Andrást alelnöknek választották.

MTI

A szavazatszámláló bizottságnak a párt honlapján olvasható tájékoztatása szerint az elnökjelöltek második körös szavazásán 320-an szavaztak a 358 küldött közül, ebből 309 voks volt érvényes: Molnár Gyula 176 szavazatot kapott, Tóbiás József pedig 133-at.

Választmányi elnök lett Hiller István, aki 201 szavazattal győzte le a 134 szavazatot gyűjtő korábbi választmányi elnököt, Botka László szegedi polgármestert.

Gőgös Zoltán (183 szavazat) megőrizte elnökhelyettesi pozícióját az ellene induló Tóth Bertalan (144 szavazat) parlamenti frakcióvezető-helyettessel szemben.

A három alelnök egyike a posztot eddig is betöltő Ujhelyi István (262 szavazat) lett, akinek ebben a tisztségben dr. Nemény András, a párt Vas megyei elnöke (234 szavazat) és Gúr Nándor országgyűlési képviselő (197 szavazat) lesz a társa. Lukács Zoltánnak (194 szavazat) nem sikerült megőriznie alelnöki posztját.

Dr. Nemény Andrásnak már van egy jól bevált receptje - Cselekvést ígér a MSZP új országos alelnöke

- A cselekvés ideje jön - mondta el kérdésünkre az MSZP szombati tisztújító kongresszusán országos alelnöknek választott dr. Nemény András.

- Megpróbálunk életet vinni a pártba, olyan akciókkal előrukkolni, amelyek alapján könnyen megítélhetik az emberek, hogy kik vagyunk, mit csinálunk. Nem csak kérni, adni is fogunk - ígérte dr. Nemény András, aki a párt újonnan megválasztott tisztségviselői közül (Ujhelyi István után) a második legtöbb szavazatot kapta. Ezt a bizalom jeleként értékeli, már csak azért is, mert a több mint 300 küldött között csupán nyolc Vas megyei volt.

- Jó indulás - kommentálta a szombati sikert az új MSZP-alelnök, aki, mivel néhány napja lépett be a negyedik X-be,  a legfiatalabb az új MSZP-vezetők között.

Bár az országos sajtóban megjelent találgatások szerint az új alelnökök közül  Ujhelyi István az európai ügyeket, Gúr Nándor a munkásokat, Nemény András a vidéket jelenítheti meg, a vasi politikus állítja: a lapokat még nem osztották ki. Mindenesetre az borítékolható, hogy dolgos nyár elé néz a vasi politikus, hiszen várhatóan nemsokára összeül a párt új országos elnöksége, amely az adottságok és képességek alapos feltérképezése után osztja ki a feladatokat.  Ha tippelnie kellene, Nemény arra tenne, hogy a korábban a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagjaként, majd a 2006-2010 között, illetve 2014 óta szombathelyi önkormányzati képviselőként  szerzett tapasztalataira számít majd a párt. De a következő parlamenti választásokra történő felkészüléshez is elő tud húzni egy bevált receptet, hiszen, mint mondta, Szombathelyen megmutatták, hogy összefogással az ellenzéki erők megszorongathatják a Fideszt. Márpedig - ahogy fogalmazott - ami Szombathelyen kicsiben sikerült, az nagyban sem lehetetlen.

Dr. Nemény András tisztában van vele, hogy új, országos tisztsége miatt több időt kell majd a fővárosban töltenie, de hangsúlyozta, hogy szombathelyi képviselői munkájából és a párt megyei elnöki posztjából adódó feladatai továbbra is első helyen állnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!