Hírek

2015.05.21. 16:42

Dr. Puskás Tivadar is védi a klímát

Szombathely – Puskás Tivadar polgármester sajtótájékoztatón adta le klímavoksát, és töltötte ki a klímaváltozással kapcsolatos kvízt.

Az elmúlt ötven évben megsokszorozódott az emberi tevékenységgel összefüggő szén-dioxid és más, a légköri folyamatokat kedvezőtlenül befolyásoló káros anyagok légkörbe jutása, ezért klímánk védelme a 21. század egyik legfontosabb kérdésévé lépett elő.

Al Gore, volt amerikai alelnök egy hónapja bejelentett tervével egymilliárd ember aláírását szeretné összegyűjteni, egyértelmű klímavédelmi nyomás alá helyezve ezzel a decemberi, párizsi klímacsúcs résztvevőit.

Dr. Puskás Tivadar polgármester kitöltötte a klíma-kvízt. Fotó: Médiaközpont

Áder János köztársasági elnök május 5-én jelentette be, hogy a volt amerikai alelnök kezdeményezéséhez kapcsolódva Magyarországon is kampány indul.

Ehhez csatlakoztak a megyei jogú városok önkormányzatai, amelyek vállalták: saját információs rendszereiken keresztül a lehető legtöbb emberhez eljuttatják a kezdeményezés hírét, és lehetővé teszik számukra, hogy www.elobolygonk.hu címen indult honlapon regisztrálva felemeljék szavukat a cél érdekében.

A kezdeményezéshez csatlakozva Puskás Tivadar sajtótájékoztatón ismertette a mozgalom hátterét, illetve hogy a Megyei Jogú Városok Szövetsége a múlt héten egyhangúan támogatta a köztársasági elnök felhívását. Ezt követőn a polgármester a honlapon regisztrálva leadta klímavoksát, arra buzdítva mindenkit, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez.

A sajtótájékoztató végén a polgármesterrel együtt a sajtó munkatársai is kitöltötték a honlapon található klíma-kvízt, amellyel a klímaváltozással kapcsolatos ismereteiket tesztelhetik az internetes oldalra látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!