Hírek

2008.11.07. 03:27

Drágán megfizetett az osztrák lomokért

<b>Körmend</b> - A lomtalanító túra elengedhetetlen kelléke az utánfutó. Ráfizetett a férfi, aki úgy gondolta, hogy az udvaron öt éve rozsdásodó utánfutójára rendszámot szerel fel.

Angyal László

A körmendi illetőségű, 58 éves H. László idén áprilisban nagy gondban volt. Feldbachban megállapodott egy osztrákkal, hogy hulladék vaslemezét a megadott időpontban elszállítja tőle. A férfi úgy vélte, egy nagy méretű utánfutóval könnyűszerrel megoldja a szállítás problémáját. A megbeszélt nap előtti estén felkereste az egyik helyi kölcsönzőt, azonban ott akkor éppen nem volt megfelelő méretű, kibérelhető utánfutó. Halovány ígéretet kapott a vádlott arra, hogy másnap reggelre talán visszahoznak egy szállítóeszközt. Nem így történt, ezért került fel egy kiszuperált Lada rendszáma a H. László udvarán álló utánfutóra. A férfi ezután gond nélkül eljutott Ausztriába, a vasat is elhozta, de Szentgotthárdnál igazoltatták őt a rendőrök. A lebukott férfi elismerte, hogy a vastelepre szám-űzött, régi Ladájanak rendszámát megtartotta, és azt csavarozta fel a forgalmi és műszaki nélküli utánfutójára. A Körmendi Városi Bíróság jogerős ítéletében egyedi azonosító jel meghamisítása miatt H. Lászlót 40 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!